BIST 10.231
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,84
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li 2 vekil Şam'da hükümete çattı

Suriye'de esir tutulan Türk gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim alan CHP'li vekiller, hükümete yüklendi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA-

İktidar partisi ile CHP arasında yeni bir polemik doğdu. Türk gazeteci Cüneyt Ünal'ı teslim alan CHP'liler, Şam'dan hükümeti yaylım ateşine tuttular. "Türk halkı bize hakkımızı teslim edecektir" diyen 2 CHP'li vekil, hükümetin 90 günden bu yana hiçbir girişimi olmadını söyledi.

Öte yandan AK Partili Hüseyin Çelik, Ünal'ın CHP'lilere teslimini manidar bulmasını, CHP ile Şam yönetiminin arasının iyi olmasına bağladı.

Yaklaşık 3 aydır Şamda rehin tutulan Türk gazeteci Cüneyt Ünal özgürlüğüne kavuştu. Cüneyt'i alan CHP hayetine ulaştık. İnternethaber'e konuşan CHP Milletvekilleri Refik Eryılmaz ve Levent Gök, Ünal'ı nasıl aldıklarını anlattı:

ÇELİK MANİDAR BULDU

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik konuya dair yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"CHP'nin Şam yönetimi ile ilişkisini herkes biliyor. Ünal'ın Türk makamlarına değil de, bir STK'ya değil de, CHP heyetine teslim edilmesi manidar. Bunun ne anlama geldiğini herkes biliyor. CHP'nin tutarsız politikalarını, bir yandan 'savaşa hayır' deyip diğer yandan Esad'a destek çıktıklarını, gösterilerde Esad posterleri taşıdıklarını herkes biliyor. Daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Ancak Cüneyt Ünal'ın, meslektaşınızın serbest kalması hayırlı olmuştur.''

"Önceki günden bu yana Suriye'deyiz.Dün Şam'a geçip yetkililerle görüşme yaptık. Sonra bu sabah Beşar Esad'la görüştük, son sözü o söyledi ve Cüneyt'i bize teslim ettiler ve otele geldik."

BEŞARIN YAŞADIĞI KESİN DEĞİL

"Diğer gazeteci arkadaşımız, Beşar'ın nerede olduğu ve sağ olup olmadığı henüz belli değil, bunu araştırıyorlar, eğer elelrindeyse onu da verecekler

HÜKÜMETİN NE DEDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL

"Bir Türk gazeteciyi bir vatandaşımızı Suriye'de rehin olan bir gazeteciyi diplomatik bir başarıyla teslim aldık ve ailesine sevdiklerine götürüyoruz, Onu özgürlüğüne kavuşturuyoruz. Hükümetin 90 günden bu yana hiçbir girişimi olmadı, malesef, değerlendirmeleri bizi hiç ilgilendirmiyor, önemli olan Türk halkının değerlendirmesidir. Türk halkı bize hakkımızı teslim edecektir. Cüneyt'in sağlık durumu gayet iyi sadece biraz zayıflamış durumda o kadar. Durumdan gayet memnun" 

Ankara Milletvekili Levent Gök Cüneyt'i kurtarma girişimlerini şöyle değerlendirdi:

İNSANLIK ADINA BU GİRİŞİMİ YAPTIK

"İnsanlık adına, bir Türk gazeteciyi rehin durumundan kurtardık. Yaklaşık 3 aydır ailesinden, ülkesinden sevdiklerinden ayrı kalan bir Türk gazeteciyi onlara kavuşturmanın olağanüstü sevincini yaşıyoruz. Biz bu mücadeleyi insanlık adına ve gazetecilik yapan bir vatandaşımızın ülkesine kavuşması adına yaptık. Sevenlerine geçmiş olsun, herkese gözün aydın diyorum.

CHP sorumluluklarının bilincinde olan bir partidir. İktidar partisinin çözüme ulaşaması konusunda gayret sarfetmediği bir ortamda biz ailesinden ve kamuoyundan gelen talepleri görmezden gelmedik ve mücadele verdik.

KAMUOYU CEVABI VERİR

"Hükümet cephesinden gelebilecek bir tepkiye bile hazırız" diyor ve ekliyor Levent Gök:

"Bir başka ülkeden göz altında bulunan ve rehin tutulan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını özgürlüğe kavuşturma mücadelesine olumsuz bir tepki verilebilir mi bilemiyorum. En güzel tepkiyi kamuoyu verecektir. Yaşayarak göreceğiz. Olumsuz tepki verenler kamuoyu tarafından cezalandırırlar. 

İki aydır bu sürecin içerisindeyiz, bu başarı CHP'nin olağanüstü mücadelesi sonucu ortaya çıkmıştır. Beşar'ın durumu belli değil, öncelikle yetkililerden bilgi bekliyoruz. Uçak durumuna göre, bir aksilik olmazsa bugün Türkiye'ye döneceğiz."