BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,67
ALTIN 2.413,59
HABER /  POLİTİKA

Kışanak'tan ajanlık teklifi iddiası

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, polis olarak tanıtan bir kişinin genel merkez çalışanına ajanlık teklif ettiğini iddiası ortalığı karıştırdı.

Abone ol

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak,  BDP Genel Merkez çalışanı İhsan Gül'ün, kendisini polis olarak tanıtan kişilerce "ajan olmaya zorlandığını, telefon açıldığını, arabaya bindirilerek tehdit edildiğini" savundu.

HÜKÜMET YALANLADI

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ iddiayı yalanlarken, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in, Müsteşarlığın bu tür bir görevi olmadığı yanıtını vermesi, “sürece zarar vermek isteyen bazı güçlerin BDP Genel Merkezi’ne yönelik bir hamlesi” kuşkusuna yol açtı.

YAŞLI EMEKTAR ÇALIŞAN

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşma kulisleri hareketlendirdi. BDP’li Gültan Kışanak, olayla ilgili şunları anlatmıştı:

“Genel merkezimizde çalışan İhsan Gül, biz Ape İhsan diyoruz, yaşlı, emektar bir çalışandır. Gece partide yatar. Ancak öğreniyoruz ki son iki aydır, kendilerini Kamu Güvenliği Müsteşarlığı’nda çalışan görevli olarak tanıtan bazı kişiler tarafından ajanlığa zorlanmaktadır. Defalarca arayıp rahatsız ediyorlar, ‘gelmek, görüşmek istiyoruz’ diyorlar. Ape İhsan, savuşturuyor. Cep telefonunu buluyorlar, otobüs durağında aynı tacize muhatap kalıyor. Kendisini otobüse atıyor, yol boyunca zorluyor polis. Onu bir araca bindirip götürüyorlar. Açıkça ‘bizim ajanımız olacaksın, BDP’de ne konuşuluyor bize anlatacaksın’ diye tehdit ediyorlar."

ARAYANIN NUMARASINI VERDİ

Arayan telefonun numarasını ve aracın plakasını veren Kışanak, bu konuda suç duyurusunda bulunduklarını ve ilgili makamlardan açıklama beklediklerini bildirdi.

ÇAĞIRIN PARTİ YÖNETİCİLERİNİ KONUŞUN

Kışanak, "BDP'de ne konuşulduğunu merak ediyorsanız, çağırın parti yöneticilerini, konuşun. Bu örnekte olduğu gibi biz bu sürece AKP'ye güvenerek girmiyoruz. Halka sesleniyoruz; kendinize güvenin, barış ve çözümdeki kararlığa güvenin" dedi.