BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kırmızıgül Irak'ta ağladı

Şarkılarında 'kardeşliği ve barışı' aşılamaya çalışan Mahsun Kırmızıgül, barışa en çok muhtaç olan ülkede sevinçle karşılandı.

Abone ol

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan, “Aşkına Sürgün” dizisinin çekimleri için Irak’a gelen sanatçı Mahsun Kırmızıgül, gördüğü yoğun ilgi karşısında gözyaşlarına hakim olamadı.

Yıllardır süren iç karışıklıklar yüzünden zor günler yaşayan Iraklılar, eserlerinde sürekli barış ve kardeşlik temasını işleyen Kırmızıgül’ü bağrına bastı. Dohuk, Musul ve Zaho’da Iraklı hayranlarıyla buluşan ünlü sanatçı, gördüğü ilgi karşısında “Keşke daha önce gelseydim.” demekten kendini alamadı. Hayranlarına ağustos ayı içinde konser sözü verdi. Iraklılar ise ünlü sanatçı ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı.

Irak’ta yaşanan bombalama ve intihar saldırıları sebebiyle Kırmızıgül’ün gelişi gizli tutuldu. Yerel yöneticilerin Kırmızıgül’e “Caddelerde serbest bir şekilde gezmeniz güvenliğiniz açısından sıkıntı yaratabilir.” uyarılarına rağmen Kırmızıgül, “Beni bu kadar çok seven, beni görebilmek için bu kadar çok çaba sarf eden insanlardan nasıl uzak durabilirim.” diyerek sokaklarda hayranları ile gezmeyi sürdürdü.

Dohuk ve Zaho kentlerinde, halkın yoğun isteği üzerine bir kamyonetin üstünden Iraklılara seslenen Kırmızıgül, gezisi hakkında “Irak’a geleceğimiz belli olduktan sonra ekibimle birlikte gelip gelmemeyi çok düşündük; ama sonunda burada ölen hiçbir insanın canı bizim canımızdan daha kıymetsiz değil, Irak’ın dört bir yanında savaş var, direniş var. Çatışmalar sürüyor. Bu kadar çok karışıklığa rağmen ben ve ekibim geldik. Bir sanatçı olarak cesaret örneği gösterip Irak’a geldik. Artık bu bölgenin de sıcak mesajlara ihtiyacı var. Ben bir gün burada kardeşlik türküsünü söylemek istiyorum.” yorumunu yaptı.

Haber : Çetiner Çetin
Kaynak :