BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,12
ALTIN 2.471,42
HABER /  DÜNYA

Kırmızı ışık faciasına ilginç savunma

Adana’da, kırmızı ışıkta duran otomobile çarpıp 2 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına neden olan şoför, "Güneş gözümü aldı" diyere...

Abone ol

Adana’da, kırmızı ışıkta duran otomobile çarpıp 2 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına neden olan şoför, "Güneş gözümü aldı" diyerek kendini savundu.
Hatay’ın Erzin ilçesinden Adana’ya giden Abdullah Ç. yönetimindeki 80 FU 861 plakalı cip, 5 Nisan’da Osmaniye yakınlarında bir araca çarpıp kaçtı. Kürkçüler Cezaevi kavşağına geldiğinde kendisini kovalayan araç sahibinden kurtulabilmek için kaçarken, kırmızı ışıkta duran Yakup Sümer (22) idaresindeki 63 VS 185 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle Sümer’in aracı da başka otomobillere çarptı. Araçtaki tarım işçisi şoför Yakup Sümer ile Zübeyde Çelik (35) öldü, 5 kişi de yaralandı.
Cumhuriyet savcısı, kazayla ilgili soruşturmayı tamamlayıp üniversiteli şoför Abdullah Ç. hakkında, ‘bilinçli taksirle 2 kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma’ suçundan 15 yıla kadar hapis istemi ile Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Savcı, kaza raporuna göre tam kusurlu olduğu belirlenen sanığın, süratini azaltmayarak kırmızı ışıkta bekleyen araçlara çarptığını belirtti.
Önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak olan şahıs ise, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki savunmasında mahkeme hakimini bile şaşırttı. Hatay’ın Erzin ilçesinden Adana’ya alışveriş yapmaya geldiğini söyleyen Abdullah Ç., "Önümdeki araç bir anda durdu. Ben de hemen frene bastım. Ancak, çarpmaya engel olamadım. Aynı zamanda karşıdan güneş gözüme vuruyordu. Güneş gözümü aldı. Işığın kırmızı yandığını fark edemedim" dedi.
(İHA)