BIST 9.046
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.297,30
HABER /  GÜNCEL

Kırmızı fularlı teröristin ailesi için karar verildi

Gezi eylemleri döneminde tutuklanan ve yargılanırken kaçarak terör örgütü PKK’ya ve Suriye kolu YPG’ye katılan Ayşe Deniz Karacagil’in Suriye’den dönüşte 'terör propagandası yapmak' suçundan gözaltına alındı

Abone ol

Antalya Başsavcılığı tarafından haklarında, “terör propagandası yapmak” suçundan yakalama kararı çıkarılan kamuoyunda kırmızı fularlı terörist olarak tanınan Ayşe Deniz Karacagil’in babası Ömer Karacagil ile annesi Nuray Erçağan, kızlarının Kobani’deki cenazesinin ardından Suriye’den Lübnan’a, oradan uçakla Türkiye’ye geldi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda önceki gün gözaltına alınan Karacagil ve Erçağan, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi’ne getirildi.

Burada SEGBİS sitemiyle Antalya Adliyesi’ne bağlanan baba Ömer Faruk Karacagil savunmasında, “Kızım 27 Mayıs 2017 tarihinde DAEŞ’e karşı savaşırken öldü haberini aldık. Annesi, kızımın gömülmesi için cenaze töreni düzenleneceğini öğrenince bana, ‘sen de gelir misin?’ dedi. Apar topar pasaport çıkarttım. Yolların kapalı olması nedeniyle İstanbul’dan uçakla Beyrut’a, Oradan da Kamışlı’ya gittik. Bu yolculukta eşim ile beraberdik. Yanımızda başka kimse yoktu. Orada cenaze töreni düzenlendi. Elimden gelse cenazeyi Türkiye’ye getirirdim. Ancak kendisi vasiyet etmiş. Ben orada konuşma ya da açıklama yapmadım” dedi.

Nuray Erçağan ise ifadesinde “Cenaze törenine gittiğimde orada sadece bir örgüt değil, bir sürü örgüt ile bayrak ve flama vardı. Benim kızım, YPJ saflarında Kobani için savaşırken öldü. Benim için Kobani demek, insanlar demektir. Kızımın cenaze töreninde, bütün Rojava halkının, oraya toplanmış olan ve dillerini bilmediğim bütün insanların bana ‘başın sağ olsun’ deyişi karşısında duygulandım. Kızımın sağlığında, ‘IŞİD’E karşı burada savaşırken ölürsem beni buraya gömün’ şeklinde vasiyeti vardı. Orada ölenlerin cenazelerinin Türkiye’ye getirilmemesi ve kızımı orada bırakmış olmanın, toprağa vermiş olmanın üzerimde oluşturduğu duygusallık da vardı” dedi.

TUTUKLAMA İSTEMİYLE SEVK EDİLDİLER

Savcılık tarafından alınan ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemiyle Antalya Adliyesi nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Nuray Erçağan ve Ömer Faruk Karacagil, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.