BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Kırkpınar Ağası konuştu

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, basın mensuplarıyla birlikte bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. <br/>Selim, Kırkpınar Güreşleri’nin d...

Abone ol

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, basın mensuplarıyla birlikte bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.
Selim, Kırkpınar Güreşleri’nin daha iyi tanıtılması için mücadele verdiklerini belirterek, "Güreş bizim ata sporumuz, elimizden geldiğince ağalığı yapmaya çalışıyoruz. Kırkpınar ağalığı yaptığım 5 yıldan beri her yıl bir okul yaptırıyorum. Okul yaptırmayı da ağalık olarak görüyorum. Ata sporuna destek veren biri olması gereken biri olarak görüyorum kendimi, şu da var, biri çıkar der ki ben bu işi seviyorum, ben ağalık yapacağım derse veririm. Ağalık 3 günlük olmuyor, biz burada yakışanı yapmaya çalışıyoruz. Ağalık neye yakışır, onu yapmaya çalışıyoruz. Kırkpınar tarihine bağlı bir güreş, çok fazla kurallarla oynayamıyorsun. Pehlivan güreş satmaz, güreşte yenilmez, yiğittir, çıkar aslan gibi güreşir yenilir veya yener. Çıkarsın adam gibi güreşirsin gücünün son damlasına kadar güreşirsin. Pehlivanların yüzde 90’nı bu görüşte, inşallah güreşi hep beraber daha iyi yerlere getireceğiz" dedi.

“BAŞPEHLİVANLIK ALİ GÜRBÜZ’E YAKIŞIR”
Altın kemer yılı olduğu konusunda gelen soruya Selim, Ali Gürbüz’ün altın kemeri alma gücü olduğunu belirtti. Ama Ali Gürbüz’ü de yenecek pehlivanların er meydanında olduğunu dile getiren Selim, "Ali Gürbüz de o güç var, çıksın yene yene altın kemeri alsın. Ali Gürbüz birilerinin desteğiyle, Antalya grubu şu falan filan değil, çıksın güreşerek kemeri alsın. Ali Gürbüz hiçbir desteksiz çıkar o güreşi alır. Başpehlivanlık Ali Gürbüz’e yakışır. Güreşte torpil olmaz, güreş işi güç işi, şans oyunu değil, yüzde 90’nı güce bağlı bir spor. Biz de isteriz ki bizim dönemimizde daimi sahibi olacak bir pehlivan olsun" şeklinde konuştu.

HAMDİ SEDEFÇİ: "KIRKPINAR’IN UNESCO’YA GİRMESİNİ SAĞLADIK"
Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de, “652 yıllık bir efsane’ye, Kırkpınar’a sahip çıkarak hakkını vermeye çalışan biriyim. Kırkpınar’ı biz güreş olarak görmedik, Kırkpınar’ı yıllar sonrasına UNESCO Dünya Kültür mirası listesine girmesini sağladık. Hem Selimiye Camii, hem de Kırkpınar’ı UNESCO dünya Kültür mirasına sokan kurum Belediye başkanlığıdır” ifadelerini kullandı.
(İHA)