BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Gezi, AK Parti’nin üye sayısını arttırdı

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve hükümete karşı eylemlere dönüşen olaylar sonrası Adana’da parti...

Abone ol

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve hükümete karşı eylemlere dönüşen olaylar sonrası Adana’da partilerine 5 bin 500 kişinin üye olduğunu söyledi. Yağcı, kendisine gelen bir e-posta’yı da paylaştı.
Yağcı, yaptığı açıklamada, güncellenen AK Parti Bilgi Sistemleri (AKBİS) kayıtlarının AK Parti’nin üye sayısının hızla çoğalmaya devam ettiğini gösterdiğini belirterek, Türkiye genelinde son 1 ayda 150 bin kişinin partilerine üye olduğunu kaydetti. AK Parti’ye olan teveccühün Gezi Parkı olayları ile daha hız kazandığını ifade eden Yağcı, “Adana’da il başkanlığımıza daha önce kendiliğinden gelip üyelik başvurusu yapanların sayısı 150 civarında iken, bu rakam son 1 ayda 600 kişiyi buldu" dedi.
Adana’da 15 ilçeden aylık ortalama 3 bin civarında üye kaydı alınırken, son 1 ayda 5 bin 500 üye kaydı alındığını vurgulayan Yağcı, “Partimize üye olanların kahir ekseriyeti daha önce hiçbir partide görev almamış kişilerden oluşuyor, bu önemli bir gösterge. Vatandaşlarımız bu teveccühlerinin nedeni olarak, özellikle son olaylara tepki, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cesur duruşu ve AK Parti hükümetinin ürettiği hizmetleri gösteriyorlar” ifadesini kullandı.

DUYGULANDIRAN ÜYELİK BAŞVURUSU
Ziyaettin Yağcı, partiye üye olmak isteyen bir vatandaşın yolladığı e-mail’in kendilerini çok duygulandırdığını da söyleyerek paylaştı. İsmi açıklanmayan vatandaşın e-mail’i şöyle:
"Ülkemizde son günlerde yaşanan olaylarda ilk iki gün ben de yürüdüm. Sonra bi baktım Başbakanımızın dediği gibi hepsi çapulcu, spontane yaşayan grup. Kadınlar zayıflamak için yürüyor, gençler arabayla ellerinde içki şişesi kız tavlıyor dedim. Ben nerdeyim? Ben haftada 1-2 gün içki içen biriyim, 3 çocuğum var. Başbakanımızı şimdi anlıyorum, bana deseler çocukların içki içiyor, gider çocukları döverim, yani içki içmelerini istemiyorum. Bu düzenlemeler diğer nesiller için. Birde eyleme gelenlere baktım son model arabalar, ellerinde viski şişeleri atıp tutuyorlar. Özgürlük mözgürlük, özgürlük olmasa sen o içkiyi sokak ortasında binlerce kişinin içinde içebilir misin? Ne zaman ‘Sen anlamadın mı bu olay sırf Gezi Parkı değil’ dedikleri gün bıraktım eylemi. Ben daha öncesine kadar politika bilmezdim. Ama şimdi AK Parti’li olmak istiyorum. Partiye üye olmak istiyorum. Haftada 1-2 gün içmem engel olur mu? Ve çok fazla aidat alıyor musunuz? Bu iki sorun teşkil değilse üye olmak ve partiye çalışmak istiyorum. Acil cevap verirseniz sevinirim."
(İHA)