BIST 10.181
DOLAR 32,37
EURO 34,70
ALTIN 2.393,16
HABER /  GÜNCEL

Kirchner'in testleri temiz çıktı

Arjantin hükümeti, kanser teşhisiyle geçen hafta bir ameliyat geçiren Cumhurbaşkanı Kirchner'in testlerinde kanser hücresine rastlanmadığını açıkladı.

Abone ol

Arjantin'de yetkililer, daha önce kanser olduğu açıklanan Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez de Kirchner'in testlerinin temiz çıktığını duyurdu.

Kirchner geçen hafta tiroid bezi kanseri süphesiyle ameliyat geçirmişti.

Sözcüsü Alfredo Scoccimarro ameliyatın ardından yapılan testlerde Kirchner'den alınan bezlerde kanser hücresine rastlanmadığını söyledi.

Kirchner'e ilişkin son haber, hastanenin dışında bekleyen destekçileri tarafından coşkuyla karşılanırken, yeni teşhisin ışında, hekimlerin Fernandez'e şu ana kadar uygulanan tedaviyi yeterli gördükleri ve radyoterapi uygulanmasına gerek duymadıkları bildirildi.

Scoccimarro, Kirchner'in gördüğü sıcak ilgiye minnettar olduğunu, Arjantin liderinin nekahat dönemini resmi konutunda geçireceğini de kaydetti.

Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez, Paraguay lideri Fernando Lugo ve eski Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva geçtiğimiz aylarda kanser teşhisiyle ameliyat geçirmişlerdi.

58 yaşındaki Kirchner kısa bir süre yapılan seçimlerden ezici zaferle çıkarak ikinci dönem cumhurbaşkanlığına seçilmişti.

Arjantin Cumhurbaşkanı'nın eşi Nestor Kirchner geçen yıl bir kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.