BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,63
ALTIN 2.413,82
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Enerji Bakanı yine ders verdi

Enerji Bakanı Taner Yıldız, kendisi konuşma yaparken ayağa kalkıp bağıran İsmail'in salondan çıkartılmasına izin vermedi.

Abone ol

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kahramanmaraş merkez ilçe kongresinde konuşma yaparken ayağa fırlayan ve elinde kupa ve madalyaları bulunan güreş antrenörü İsmail Zade, "Adalet istiyorum, konuşmak istiyorum. Ben milli güreşçiyim" diye bağırdı.

Bakan Yıldız da korumalara "Arkadaşı dışarıya çıkarmayın, kalsın. Çıkışta kendisi ile konuşacağız" diyerek uyardı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 19 Nisan 2010'da şehit cenaze törenine katılmış, defin sırasında öğretmen Şahin Şimşek'in yumruklu saldırısına uğramıştı.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ndeki kongrede kürsüye gelen Bakan Taner Yıldız, konuşmasına başladıktan kısa süre sonra atama bekleyen güreşçinin eylemi ile karşı karşıya kaldı.

BAKAN YILDIZ'DAN DESTEK

Salonda konuşmasını tamamlayan Yıldız, daha sonra güreşçi İsmail Zade’yi yanına çağırıp bir süre sohbet etti. 15 yıllık milli güreşçi olduğunu belirten Zade’nin antrenörlük sınavına girdiğini ancak atamasının yapılmadığını ileri sürdü. Yıldız da konuyla ilgileneceği sözünü verdi.

Görüşme ardından soruları yanıtlayan İsmail Zade, "Bakan beyle spor üzerine konuştuk. 15 yıllık milli güreşçiyim. Antrenörlük sınavına girdim. Henüz Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne atamam yapılmadı. Bunu dile getirdim. Kendisi de bana Bakanlar Kurulu’nda bunu dile getireceğini söyledi" dedi.