BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.472,62
HABER /  GÜNCEL

Kıraç'tan TV dizilerine eleştiri

TV dizilerini eleştiren Kıraç, "Televizyon izleyeceklerine çekirdek yesinler daha iyi" dedi.

Abone ol

Türk Pop Müziği'nin ünlü ismi Kıraç, konser vermek için geldiği Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde televizyon dizilerini eleştirerek, "Televizyon izleyeceklerine çekirdek yesinler daha iyi. Çekirdeğin bugünkü televizyon kanallarından daha yararlı olduğuna inanıyorum. Ne yazıkki dizilerle televizyonları boş kutu haline getirdiler" dedi.

Bodrum'a bağlı Konacık Beldesi'nde düzenlenen 3'üncü Uluslararası Pedasa Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bu akşam halk konseri verecek olan Türk Pop Müziği'nin usta isimlerinden Kıraç ve orkestra üyeleri, Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Tosun'u makamında ziyaret etti. Başkan Tosun, bu yıl 3'üncüsünü düzenledikleri festival ile 3 bin 500 yıllık Pedasa antik kentine dikkat çekmek istediklerini söyledi. Festival öncesinde halk arasında yaptıkları ankette en çok istenen sanatçının Kıraç olduğunu kaydeden Tosun, "Biz de kendisini arayarak davet ettik. Bizi kırmayıp geldiler. Festivalin kimliğine yakışır bir sanatçı ile konserin etkili olacağına inanıyorum" dedi.

Kıraç ise, televizyonların özelleşmesinden sonra dizilerin hızla çoğaldığını ve topluma zarar vermeye başladığını öne sürdü. Televizyon yayınlarının değişmesi gerektiğini savunan Kıraç, şöyle dedi:

"Özellikle çocuklar için çok tehlikeli boyutlara geldi, diziler. Yayıncılık anlamında son yıllarda belki de rayting uğruna yapılan diziler aşırı derecede topluma zarar vermeye başladı. 21.00'de yatması gereken çocuklar anneleri ile diziye dalıyor. Dizileri izleyenler ülkemizde intihar etmeye başladı. Toplumda televizyon günlük hayatın önemli bir parçasını oluşturduğu için başta devlet ve yayıncılar olmak üzere çok daha dikkatli, planlı ve daha çok eğitici sosyal içerikli programlar yapılmalı. Bu konuda yetki devlette. 100 kişiye sorduğunuzda büyük bir çoğunluk dizi seyretmiyorum, belgesel ve haber izliyorum, diyor ama yalan söylüyor. Televizyon izleyeceklerine çekirdek yesinler daha iyi. Çekirdeğin bugünkü televizyon kanallarından daha yararlı olduğuna inanıyorum. Ne yazık ki bu tür bol dizilerle televizyonları boş kutu haline getirdiler."

Kıraç, Kars'taki 'ucube heykel' tartışmasıyla yakından ilgilenmediğini belirterek, "Ancak sanatçıya her anlamda müdahale kabul edilemez. Sanatçı ve özgürlük kavramı çok iyi irdelenmeli" dedi. Kıraç 1ay içinde yurt içinde 15, yurt dışında da 1 konseri olduğunu belirtti.