BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.425,32
HABER /  GÜNCEL

Kimyasal hadım mı geliyor? Hükümetten flaş açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül çocuklara yönelik istismar suçu işleyenlerle ilgili son dakika açıklamalarda bulundu. Bakan Gül kimyasal hadım cezasının da gündemde olduğunu açıkladı.

Abone ol

Son günlerde giderek artan çocuklara yönelik istismar haberleri Hükümeti harekete geçirdi. Son Bakanlar Kurulu toplantısında çocuk istismarına yönelik bir komisyon kurulmasına karar verilmişti. Bugün ise son dakika gelişmesini Bakan Gül duyurdu. Bakan, çocukları cinsel yönden istismar eden suçlular için kimyasal hadım cezasının gündemde olduğunu açıkladı.

"BİRKAÇ GÜN İÇİNDE  YÜRÜRLÜĞE KOYMA HUSUSUNDA İRADEMİZ VAR": Vatandaşlar tarafından hadım ve idam istenilen dilekçelerin TBMM'ye gönderildiği hatırlatılan Gül, "Bu kastrasyonla (castration) ilgili bakanlığımızca bir yönetmelik çıkarılmıştı. Danıştay bunu yok edilme ibaresinden dolayı durdurmuştu. Ama biz üzerinde yeniden çalışıyoruz. Kimyasallarla bu cinsel isteği azaltma, ortadan kaldırma, infaz süresince ve sonrasında mahkeme kararıyla bunu belki birkaç gün içinde tekraren yine yürürlüğe koyma hususunda bir irademiz var. Bunu tekrardan gündeme getireceğiz, mahkeme sürüyor." şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki anayasada değişiklik yapılırsa destek veririz çağrısı ile ilgili de konuşan Gül, "Bunlar parlementonun vereceği kararlar. Grup başkanlarımızın, partilerimizin yetkili organlarımızın vereceği karardır. Bu hususta bir şey söylemek şu anda doğru değil." dedi.

6 BAKAN GÖREV ALIYOR: Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bozdağ, çocuk istismarına karşı komisyon kurulduğunu belirterek "6 Bakandan oluşan komisyon kuruldu. Amaç çocukların daha etkin korunması olacaktır. Her türlü ahlaksızlığa karşı, her türlü saldırıya karşı çocuklarımızı korumak hepimizin vazifesidir. Öncelikle de hükümetimizin, güvenlik güçlerimizin ve devlet kurumlarının başta gelen vazifesidir." demişti.

KOMİSYON KARAR VERECEK: Kimyasal hadım cezasının bakanlardan oluşan bu komisyonda gündeme geleceği ifade ediliyor. Kimyasal hadım cezasının uygulanıp uygulanmayacağı ise önümüzdeki günlerde netli kazanacak.

Kimyasal hadım nedir? Hadım edilen cinsel ilişkiye girebilir mi?