BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Kimse inanmak istemez

Sezer'e sattığı villa ile tanınan Doğan Çağatay güreş şampiyonasında sahne aldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e Ankara Gölbaşı İncek'te villa satarak medyada yer alan Doğan Emlak'ın sahibi Doğan Çağatay, aynı zamanda Şeref Eroğlu'nun da çok yakın arkadaşı. Çağatay hem Türk Milli Takımı'na, hem de Eroğlu'na destek vermek için Çin'e kadar geldiğinde herhalde kimse 'Güney Afrikalı bir güreşçiye antrenörlük' yapacağını düşünmemişti. Çağatay, Dünya Güreş Şampiyonası'nda, kimseye çaktırmadan Güney Afrikalı Lafa'ya antrenörlük yaptı. 

KİMSE FARK ETMEDİ
Grekoromende 84 kiloda mindere çıkan Güney Afrikalı Ike Bela Lafa'nın antrenörü gelmeyince, hakemler de maçı başlatamayacaklarını bildirdiler. Lafa kendisine antrenör ararken imdadına Çağatay yetişti. Minder kenarında duran Güney Afrika Milli Takımı'nın eşofmanını üzerine geçiren Çağatay, Lafa'nın maçı kazanması içinel-kol hareketleri ile taktik bile verdi, hatta terini bile sildi ama başarılı olamadı. Çağatay, şunları söyledi. "Benim mesleğim emlakçılık. Sayın Cumhurbaşkanımıza villa satarken bile bu kadar zorlanmamıştım. Baktım ki; Güney Afrikalı sporcu minder kenarında sağa-sola bakıyor. Yanında da kimse yok. Ben de o sıra Şeref Eroğlu'yla konuşuyordum. Birisinden yardım ister gibi hali vardı. Minder kenarında eşofmanı gördüm ve giyiverdim. Kimse fark etmeden de kenarda antrenörlük yaptım.

Çok zor bir meslekmiş. Bizim tribünden gördüğümüz gibi değilmiş. Hele yabancı bir sporcuya hiç anlamadığım bir dilde, Türkçe taktik vermek daha zormuş. El-kol hareketleriyle durumu idare ettim. Rakibin kim olduğunu bile bilmiyorum. Ancak yenildik. Bu da benim ilk ve son antrenörlüğüm oldu."

Haber: Ali Erdoğan
Kaynak: