BIST 9.931
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  GÜNCEL

Kimliğini kaybedince başına gelmeyen kalmadı

Cuma Kanar'ın kaybettiği kimliğini başkası kullandı. Bir hafta önce de işlediği iddia edilen suçlar yüzünden hapse atıldı.

Abone ol

Hatay'da kimliğini kaybeden 5 çocuk babası Cuma Kanar, iddiaya göre kimliği bulan şahsın işlediği suçlar nedeniyle çıkarıldığı mahkemece de tutuklanıp cezaevine konuldu. 5 yaşındaki küçük kızı göz yaşları içinde babasının dönmesini bekliyor.

İddiaya göre, Cuma Kanar(34), Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 2005 yılında kimliğini kaybetti. Kaybolan kimliği bulan ve kendi fotoğrafını yapıştıran Mehmet Tetik, kiraladığı evin kirasını ödememek, kuru sıkı tabanca bulundurma, şantaj, trafik kaza borcunu ödememe, telefon faturalarını ödememek, gibi suçlar işledi. Tetik’in işlediği suçlar nedeniyle kimliği kaybolan, evli ve 5 çocuk babası Cuma Kanar'ın hayatı karardı.

EVİNE DEFALARCA BORÇ TEBLİGATI GELDİ, HAPSE ATILDI

Kanar'ın evine defalarca borç tebligatı geldi, icralık oldu. Bir başka kişinin kendi kimliğiyle suç işlediğini polise ve savcılığa bildiren Kanar'ın ifadesi üzerine yapılan araştırmada, genç adamın kimliğinin Mehmet Tetik adlı kişi tarafından kullanıldığı tespit edildi. Mahkeme, Tetik hakkında Kanar’ın kimliğini kullanması nedeniyle idari para cezasına çarptırırken, ayrıca Tetik hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Tetik hakkındaki yakalama kararına rağmen Kanar, son olarak evine gönderilen borç tebligatına itiraz için gittiği savcılıkta, bir başka suçtan hakkında tutuklama kararı olduğu ortaya çıkınca çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Kimliği kullanan kişinin işlediği suçlar nedeniyle tutuklanan Kanar yaklaşık 1 haftadır Silivri Ceza Evi'nde tutuklu bulunuyor.

EŞİ ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Eşinin tutuklanmasının ardından ikisi ikiz bebekleri toplam 5 çocuğuyla zor günler geçirdikleri söyleyen Ayşe Kanar, "Eşim 2005 yılında kimliğini kaybetmişti. Eşim çobanlık yapıyordu. Eşimin kimliğini Mehmet Tekin diye biri bulmuş. Mehmet Tekin, kimlikteki eşimin fotoğrafını kaldırarak kendi fotoğrafını koymuş. Daha sonra bu kimlikle çeşitli suçlar işlemiş, O adamın işlediği tüm suçlar bizden soruluyor. Onun ev kirası, telefondan şantaj yapması bütün ne yaptıysa bizden soruluyor. Eşim bir dilekçeyle karakola giderek bu suçları işlemediğini başvuruda bulunmak için gitmişti. Karakolda tutuklayıp cezaevine attılar. Başkasının işlediği suçun cezasını biz çekiyoruz. Eşim o adamın işlediği şantaj suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Suçu işleyen dışarıda başka suç işliyor, suçsuz ise içeride. Yetkililerden duyarlı vatandaşlardan eşimin cezaevinden çıkartılması için yardım bekliyoruz. Eşim 2005 yılında Hatay’da kimliğini kaybetti. Bir yıl öncede buraya geldik. Buraya geldikten sonra arkamızdan kâğıtlar gelmeye başladı. Eşim itiraz için gitti. Hakkında tutuklama kararı varmış tutukladılar. Derdimizi anlatamadık" dedi.

ÇOCUKLARIYLA YALNIZ BAŞINA KALDI 

Çocuklarıyla yalnız başına kaldıklarını söyleyen Kanar'ın eşi, "Ailece mağdur olduk. Eşim daha 25 gün oldu yeni işe başlamıştı. Evde bana bebeklere ikizlere bakmaya yardımcı oluyordu. Çocuklarım zatüree hastaneye dahi götüremiyorum. Yetkililerden sadece eşimi çıkarmasını istiyorum, adalet, sadece adalet istiyoruz. Başka hiç bir şey istemiyorum" şeklinde konuştu.
Babasını çok özlediğini söyleyen ve fotoğrafına sarılara ağlayan 5 yaşındaki Süreyya babasının geri gelmesini bekliyor.