BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kim korkar hain keneden

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'ne bağlı Örnekköy Semti'nde 16 yaşındaki bir kızı kene ısırdı.

Abone ol

Çevredeki vatandaşlar kene paniği yaşarken, genç kızın tahlilleri yapıldı. İlk belirlemelere göre, rapor temiz çıkarken, genç kızın kontrollerine devam edileceği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Karşıyaka Örnekköy Mahallesi'nde 7424 Sokak'ta oturan Yasemin Açar, banyo yaptıktan sonra evlerinin bahçesinde saçlarını tararken, bacağında bir acı hissetti. Kontrol ettiğinde bir kenenin bacağına yapıştığını fark eden genç kızın bacağına yapışan kene, yakınları tarafından iğneyle çıkarıldı.

Daha sonra ailesi tarafından Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan genç kız, yapılan tahlillerin sonucu temiz çıkınca evine gönderildi. Yasemin Açar'ın komşuları ve yakınları, mahallede çok sayıda köpek olduğunu ve mahallenin her tarafını kenelerin bastığını, artık sokağa bile çıkmaya korktuklarını söyledi.

Mahallede yeni yaşanan kene krizine rağmen, küçük çocukların köpeklerle iç içe görüntü sergilemesi dikkatlerden kaçmazken, mahalle sakinleri sokağın her tarafında kenelere rastlandığını belediyenin ilaçlama yapması gerektiğini söyledi.