BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Kilo vermek isteyenler dikkat!

Kilo vermek isteyenlere hem eğlenceli hem de mükemmel bir öneri var

Abone ol

Televizyon başında çok zaman geçirmek kilo almanın en büyük nedenlerinden biri olarak gösterilir. Ama Avustralyalı uzmanlar bunun terisinin de geçerli olabileceğini söylüyor.

Bugüne kadar çok fazla televizyon seyretmek ile kilo almak arasında bir ilişki olduğu söylenmiştir. Bu genel olarak doğru bir yaklaşım. Ama yeni yapılan bir araştırma televizyon seyrederken de nin mümkün olduğunu söylüyor. Uzmanlar titrek bir ekrana bakmanın yani televizyonun bozuk veya sürekli kanal değiştirme ihtiyacı duyulması durumunda kilo verilebileceğini belirtiyor. Uzmanlar bu durumda kişinin açlık duygusunun gittiğini kaydediyor.

Eğer birisi birkaç saniye siyah ve titrek ekrana bakarsa yeme isteği anında yok oluyor. Uzmanlar yaptıkları deneylerde titrek görüntülerin gönüllülerin açlık acısını yüzde 23 oranında düşürdüğünü belirlediklerini kaydetti. Çalışma boyunca Avustralya'nın Adelaide kentindeki Flinders Üniversitesi'nden psikologlar katılımcıların yüzde 40 daha az kalori tükettiğini gözlemledi.

Bilim insanları dinamik görsel gürültü yöntemini kullanarak yıllarca laboratuvarda deney yaptı. Bu deneyde bunun kısa dönem çalışma hafızasını nasıl etkilediğini analiz edileme çalışıldı.

Uzmanlar bu şekilde beyin uyarılarak insanların fazla yeme alışkanlıklarının bloke edilebileceğini ileri sürdü. Küresel bir kriz olmaya aday obezite hastalığına önlem almaya çalışan uzmanlar açlık dürtüsüne karşı çare bulmaya çalışıyor.

Appetite dergisinde yayımlanan araştırmada gönüllülere gerçek görüntüler gösterildi. Bu görüntülerin birkaç saniye kadar beynin dikkatini başka yönlere çektiği belirtiliyor.