BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.398,90
HABER /  DÜNYA

İstanbulluların son kararı verebilecek olması...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gezi Parkı’nın referanduma götürülmesiyle ilgili öneriyi değerlendirdi. Bakan Şahin, "Gezi P...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gezi Parkı’nın referanduma götürülmesiyle ilgili öneriyi değerlendirdi. Bakan Şahin, "Gezi Parkı konusunda referandum kararı netleştikten sonra İstanbulluların son kararı verebilecek olması çok önemli" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı temsilcileriyle gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın ’referandum’ seçeneğini de gündeme getirdiğini ifade etmişti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gezi Parkı için gündeme gelen referandum önerisini sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan değerlendirdi. "Başbakanımızın temsilcilerle yaptığı ve süresi önceden sınırlanmamış 4.5 saatlik görüşme ’tek adam ve otoriter’ diyenlere en güzel cevaptır" diyen Şahin, "Başbakanımızla görüşmeye davet edilip de mazeretsiz gelmeyenlerin söyleyecek sözü yok. Temsilciler de çevreci duyarlılığı olanlar ile şiddet içerikli eylem yapanlar arasında net bir ayrım yapmışlar" ifadelerini kullandı.

"İSTANBULLULARIN SON KARARI VEREBİLECEK OLMASI ÇOK ÖNEMLİ"
Gezi Parkı konusunda referandum kararı netleştikten sonra İstanbulluların son kararı verebilecek olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Şahin, şunları kaydetti:
"Bu kararın, ’Demokrasi sadece sandık değildir’ diyen muhalefete de bir cevap olduğunu düşünüyorum. Onların da katılımcı demokrasinin bu güzel örneğine olumlu yaklaşacaklarını umuyorum. Bu öneriye karşı yarın yapıcı olmayan, farklı bir söylem getirecek olanların niyetlerini de bu toplumun vicdanı sorgulayacaktır. Gezi Parkı’ndaki çevreci gençlere, ailelerinin kendilerini merakla beklediklerini hatırlatıyor ve artık eve dönmelerini tavsiye ediyorum. Hiçbir şey bu ülkenin güven ve istikrarından daha önemli değildir. Biz büyük bir aileyiz ve biz birlikte Türkiye’yiz."
(İHA)