BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Papa: Vatikan'da bir 'eşcinsel lobi' var

Şili'de dindar bir internet sitesi Papa Francis'in Latin Amerika'dan gelen Katolik din adamlarıyla yaptığı özel bir toplantıda Vatikan içinde bir 'eşcinsel lobinin bulunduğunu' ve Katolik kilisesi içinde yolsuzluklar yaşandığını söylediğini duyurdu.

Abone ol

Papa Francis'in, katıldığı özel bir toplantıda, Vatikan içinde bir 'eşcinsel lobisi' bulunduğunu kabul ettiği bildirildi.

Papa'nın, Latin Amerika'dan gelen Katolik din adamlarıyla yaptığı toplantıda ayrıca, Vatikan ve Katolik kilisesi içindeki yolsuzluklara da gönderme yaptığı belirtiliyor.

Din adamlarının Papa'yla görüşmelerinin ardından bir iç rapor olarak yazdıkları notlar Şili'de dinî içerikli bir internet sitesi tarafından yayınlandı.

İnternet sitesindeki habere göre, Papa Francis, Vatikan içinde karşı karşıya olduğu sorunlar konusunda açık yüreklilikle konuştu.

Katolik Kilisesi'nin merkezinde pek çok iyi, hatta aziz sayılabilecek kişiler olduğunu söyleyen Papa, bununla beraber, bir dizi yolsuzluğun da bulunduğunu ifade etti.

Yine habere göre Papa, "Vatikan içinde bir 'eşcinsel lobisinden' bahsediliyor. Bu doğru, gerçekten böyle bir grup var" dedi ve bu konuda ne yapılabileceğini araştırdığını belirtti.

Geçtiğimiz Şubat ayında İtalyan basınında Vatikan hakkında bazı skandal haberleri yer almıştı. Bu haberlerde, Katolik Kilisesi'nde bazı iç çatışmalar yaşandığı, bu çatışmaların bir tarafının da eşcinsel din adamlarından oluşan bir 'şebeke' olduğu yazılmıştı.

Bu din adamlarının kendi kişisel çıkarları için pek çok karanlık grupla işbirliği yaptıkları ve eşcinsel olmaları nedeniyle şantaja maruz kaldıkları iddia edilmişti.

Bu haberler ilk ortaya çıktığında Vatikan iddiaları yalanlamıştı.

Ancak Papa Francis'in söylediği iddia edilen sözlerle ilgili Vatikan sessiz kalmayı tercih etti ve sadece Latin Amerikalı din adamlarıyla yapılan toplantının 'özel bir görüşme' olduğunu söylemekle yetindi.