BIST 10.155
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.394,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kilis'te dolandırıcılara dikkat

Kilis Valisi Ayvaz, son zamanlarda kendisi ve Vali Yardımcılarının isimleri kullanılarak, vatandaşların dolandırılmak istendiğini söyledi.

Abone ol

Vali Ayvaz, yaptığı açıklamada, "Kendisi ile Vali Yardımcılarının isimlerinin kullanan kişiler, vatandaşlarımızın telefonla arandığı, bu aramalarda Valiliğimiz tarafından yardım kampanyası düzenlendiği belirtilerek, vatandaşlarımızdan çeşitli bankaların hesap numaralarına para yatırmaları istendiği ve bu yolla vatandaşlarımızın mağdur edildiği belirlenmiştir.

Bilindiği üzere yardım toplama faaliyetlerinin düzenlenmesi 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu çerçevesinde yapılmakta olup, Valiliğimiz veya Bakanlığımız tarafından tertip edilen bu tür kampanyalar yazılı ve görsel basın aracılığıyla halkımıza duyurulmaktadır.

Bu bağlamda, Valiliğimiz tarafından düzenlenen veya yürütülen hali hazırda yardım kampanyası bulunmamakta olup, vatandaşlarımızın, art niyetli kişilerin ahlaksız kazanç sağladığı bu tür oyunlara gelmemeleri ve belirtilen şekilde telefonla arandıklarında, durumu hemen güvenlik kuvvetlerine bildirmeleri gerekmektedir. Kamuoyuna önemle duyurulur."