BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.399,64
HABER /  GÜNCEL

Kiliste bulunan bombalar Rus yapımı

Kilis'te 10 Ocak'ta bulunan 10 el bombası ve 9 fünyenin Rus yapımı olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Mulla Hamit Mahallesi Havuzlubahçe Sokağı'ndaki yüzme havuzunun bahçesinde bir çuval içinde bulunan bombaların üzerinde Rusça yazılar, işaretler olduğu öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kilis Valisi Turhan Ayvaz, "Bulunan bombalar yeni. Üzerindeki yazı ve şekillerden Rus menşeli olduğu tespit edildi." dedi.

Detaylı açıklamaların, kriminal araştırmalardan sonra yapılacağını ifade eden Vali Turhan Ayvaz, "Bombaların yanında 9 tane fünye bulunmuştur. Detaylı açıklamalar, kriminal araştırmalardan sonra yapılacaktır. Bölgemizde ilk kez böyle el bombası bulunmuştur, el bombaları parça tesirlidir. El bombalarının bir tanesinin patlayıcı bölümü çıkarılmıştır. Diğerleri faal haldedir. Fünyeler de yenidir. Ne zaman yapımı olduğu, nereye ait olduğu, kriminal araştırmalardan sonra ortaya çıkacaktır. Cumhuriyet Başsavcılığı yapılan soruşturma sonrası açıklayacaktır. Bir fünye üzerindeki seri numarası silinmeye çalışılmıştır." diye konuştu.

Vali Turhan Ayvaz'ın İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlediği toplantıda İl Emniyet Müdürü Kadir Esir, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kadan ile 2. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Yalçın Kılınç da hazır bulundu

Bombalar bir yüzme havuzunu işletmek için kiralayan Mustafa Onur tarafından bulunmuştu. Onur'un polise haber vermesi üzerine harekete geçen Kilis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal nezaretinde bahçede arama yaptı. Ancak herhangi bir şeye rastlanmadı.

Edinilen bilgiye göre şu ana kadar bahçede kazı çalışması yapılmadı.