BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kilis'te bu sene odun cep yakacak

Kilis'te, kömürün tonu 550 TL'ye odunun tonu ise 350 TL'ye yükseldi.

Abone ol

Kış aylarının yaklaşması ile vatandaşların kış hazırlıkları sürerken, kömür ve odun fiyatlarındaki artışlar vatandaşları kara kara düşündürüyor.

Kilis'te, geçen yıl 400 TL'ye satılan kömürün fiyatı bu yıl kışın yaklaşması ile tonu 500 ile 550 TL'ye, geçen yıl 300 TL'ye satılan zeytin odununun tonu 350 TL'ye yükseldi.

Mahrukatçılar, kömürün tonunun şimdiden 500 ile 550 TL arasında değişen fiyatlarla satıldığını belirterek, "Odunun tonu ise şu anda 300 ile 350 TL arasında satılıyor. Odununa göre değişiyor. Eğer Suriye'den zeytin odunu gelmemiş olsa odunun tonu 500 TL'den aşağıya düşmez. Kömür ve oduna bizler zam yapmıyoruz. Kömürleri ithal eden firmalar zam yaptığı için bizde pahalı alıp pahalı satıyoruz. Günde onlarca kişi kömür ve odun fiyatlarını soruyor. Kömür ve odun alan nerede ise yok denecek kadar az, bazı atandaşlar 100 kilo odun 100 kilo kömür alıyor. Taşımasını da kendisi yapıyor. Bu yılki kadar sıkıntılı bir dönem yaşamadık" şeklinde konuştular.

Vatandaşlar ise kömür ithal eden firmaların çeşitli bahanelerle fiyatları yükselttiğini belirterek, "Maddi durumu yerinde olan vatandaşların odun ve kömürün tonu ne kadar olursa olsun alacak gücü var. Çok fakir olan vatandaşlara da devlet tarafından yapılan kömür yardımı nedeniyle dar gelirli kesimler kömür artışından etkilenmiyor. Orta gelirli ve çalışanlar odun kömür fiyatlarından etkileniyor" ifadesini kullandılar.