BIST 10.250
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kilis'e yerli turist çıkarması!

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) turları kapsamında havaların ısınmasıyla birlikte Kilis'e gelen yerli turist sayasının arttığı bildirildi.

Abone ol

Başta GAP olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafından Kilis'e kafileler halinde gelen yerli turistler kentte alış veriş yaptıktan sonra kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerek kentten ayrılıyorlar.

Turistlere rehberlik eden tur operatörleri, Kilis'in inanç turizmi açısından önemli bir kent olduğunu belirterek, "Kilis'in bu özelliğini maalesef tanıtımını yapan yok. Kilis'in çok önemli tarihi yerleri var. Kilis'e geldiğimiz zaman gerçekten çok mutlu oluyoruz. Türbeler başta olmak üzere tarihi yerleri turistlere gezdiriyoruz. Turistler pasajlardan alış veriş yaparak esnafa katkı sağlıyorlar. Kilis'in gerçek manada büyük bir tanıtıma ihtiyacı var. Birçok kimse Kilis'in, bu kadar tarihi ve turistik yerleri olduğunu bilmiyor.

Kilis'in, tanıtımının iyi yapıldığı zaman günde 5-10 otobüs değil en azından 30-40 otobüs yerli turist gelir. Yerel yöneticilerden özellikle tarihi yerler ve türbeleri gösteren levhaların konulmasını istiyoruz. Kilis'te göze çarpan eksiklikler de var. Bunların başında merkezi yerlerde tuvalet sıkıntısı var. Nerede tuvalet olduğunu gösteren levha yok. Ayrıca tuvalet sıkıntısı had safhadadır" diye konuştular.