BIST 10.223
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.387,29
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal Bahçeli gibi düşünmedi

Kamuoyu MHP lideri Bahçeli'nin çocuk affı önerisini konuşuyor. Tartışmalara CHP lideri Baykal da katıldı.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çocuk affı önerisi İstanbul'da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a soruldu. Baykal öneriye sıcak bakmadı, "Gelip geçici bir düzenleme yerine, çocuk mahkemelerinde yargılanmaları sağlanmalı" dedi.

İstanbul Kadıköy'de katıldığı bir açılışın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Deniz Baykal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çocuk affı önerisiyle ilgili olarak, "Çocuklarla ilgili atılması gereken ciddi adımlar var. Bunların en önemlilerinden birisi, çocukların uluslararası anlaşmalara uygun olarak çocuk mahkemelerinde yargılanması ve cezalarını özel yapılmış ıslahhanelerde çekmeleri için gerekli düzenlemelerin sonuçlandırılması öncelikli konu olarak duruyor" dedi.

Hükümetin bu konudaki girişimini askıya aldığını belirten Baykal, "Bunun bir an önce sahiplenilmesi lazımdır. Sadece bir kez uygulanmak üzere gelip geçici bir düzenleme yerine, çocuklara özel dünyanın her yerinde olduğu gibi çocuk mahkemelerinde yargılanma imkanı sağlayacak düzenlemenin yapılması asıl öncelikli konudur" dedi.

BEDELLİ ASKERLİK BAYKAL'I ÜZDÜ

CHP Genel Başkanı Baykal, bedelli askerlik konusunun bir istismar konusu haline dönüştürüldüğünü savundu. Bunun üzüntü verici olduğunu savunan Baykal, "Bedelli askerlik konusu siyasetimizin artık klasik bir istismar konusu olarak uzun bir süreden beri kullanılmaktadır. Bundan büyük üzüntü duyuyorum" dedi. ...