BIST 10.481
DOLAR 32,24
EURO 35,07
ALTIN 2.473,50
HABER /  DÜNYA

Devir teslimde Talat'tan şok sözler

KKTC'de bugün devir teslim töreni vardı. KKTC eski Cumhurbaşkanı Talat, hakkındaki iddialara cevap verdi.

Abone ol

KKTC Cumhurbaşkanlığı devir-teslim töreninde büyük gerginlik yaşandı. Gerginliğin nedeni ise görevi devreden eski cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın görevi devrederken yaptığı beklenmedik ve sert konuşma oldu.

Talat konuşmasında KKTC hükümetini suçlayarak, “Bana terbiyesizlik ettiler, hayatımda hiç böyle bir terbiyesizliğe muhatap olmadım” dedi.
Konuşmayı dinleyenler arasında, tören için Lefkoşa’ya gelen Ahmet Davutoğlu da vardı.

Talat’ı bu sözleri söylemeye iten ise “araba meselesi” oldu.

Talat, “Eski Cumhurbaşkanı” sıfatı taşımasına rağmen KKTC hükümetinin kendisine araç bile tahsis etmediğinden şikayet etti. Nitekim törenden sonra Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrılırken de kendi özel aracını kullandı.

Talat’ın konuşması kendisine yönelik iddialara cevap niteliği taşıyordu. Son dönemde KKTC’de yayınlanan gazetelerde Talat’ın seçimi kaybettikten sonra Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nden demirbaş niteliğinde bir takım mobilyaları kendi çalışma ofisine taşıttığı, Cumhurbaşkanlığı döneminde oluşmuş resmi arşivlerin bir kısmını yakarak yok ettiğine yönelik haberler yer almıştı.

Ayrılırken bu iddialara da yanıt veren Talat eski Cumhurbaşkanı olarak bazı mobilyaları götürdüğünü ancak bunun basına yansıması üzerine geri getirdiğini söyledi.

Arşivlerin tahrip edilmesi iddiasını ise “sadece gereksiz belgeleri imha ettik” diyerek cevapladı.

Talat’ın böylesine önemli bir törende bu kadar sert bir konuşma yapması KKTC’de hem yeni Cumhurbaşkanını hem de UBP hükümetini protesto ederek kendi aracıyla mekandan ayrılması şok yarattı.

EROĞLU, DAVUTOĞLUNA İÇİNİ DÖKTÜ: DAHA NE YAPAYIM

Devir teslim öncesinde yeni Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tören için Lefkoşe’ye gelen Ahmet Davutoğlu’nu kabul etti. Görüşmede Kıbrıs’taki barış süreci ele alındı. Eroğlu kendisi hakkında “Eroğlu 7 düvele karşı” gibi bir izlenim yaratılmaya çalışıldığını ancak bunun haksızlık olduğunu söyledi.

Eroğlu “Başbakan olduğumda görüşmeye hazır olduğumu söyledim. Seçimlerden önce ve propaganda sırasında masadan kaçmayacağımı söyledim. Cumhurbaşkanı seçildikten sonra verdiğim her röportajda görüşmelerden yana olduğumu hep söyledim. Daha ne yapayım” diye için döktü.