BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Taş atan çocuklar kışkırtılıyor!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali Turhan'ın koltuğuna Ayşe Keser oturdu.

Abone ol

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Batman Valisi Ahmet Turhan'ın koltuğuna TOKİ Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğrencisi Ayşe Keser (14) oturdu.

Bayram etkinlikleri kapsamında Valilikte düzenlenen törende Vali Turhan'ın koltuğuna oturan Keser, taş atan çocuklarla ilgili olarak küçüklerin kışkırtıldığını ve kullanıldığını söyledi.

Keser, şöyle dedi: "Kesinlikle kendi bilinçleri ile yapmıyorlar. Televizyondan da izlediğimiz gibi bunun bir kışkırtma olduğu belli. Ya keyfi gidiyorlardır. Eğlenmek, vakit geçirmek için, ya da biri tarafından doldurulmuşturlar. Kesinlikle yanlış. Hiçbir çocuk, hiçbir zaman büyüğüne karşı gelmemelidir."

"ÇOCUKLARIMIZI KULLANMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Vali Turhan ise küçüklerin yönlendirilme şeklinin çok önemli olduğunu belirterek, çocukların eğitim ve sağlık istediğini belirtti.

"Tabii ki kızımızın dediği gibi çocuklarımızı kullanmaya çalışıyorlar. Bunda da öncelikle ailelerin, öğretmenlerimizin, çocukların doğru yerlerde olması, doğru işler yapması gerekir. Bu konuda valiliğimize de belediyemize de önemli işler düşüyor" diyen Turhan, sosyal alanlar ve spor tesislerinin yapılması gerektiğini kaydetti.

Turhan, okulların mesai saati haricinde de çocukların kullanımına açılması gerektiğini bildirdi. Daha sonra Ayşe Keser, yaptığı resmi Vali Turhan'a hediye etti.