BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,75
ALTIN 2.496,55
HABER /  GÜNCEL

Kilis'e roket mermisi düştü çok sayıda yaralı var

KİLİS'e Suriye'den atılan 2 kaytuşa roket mermisi düştü. Son dakika haberlerine göre, Roket mermisinin düştüğü bir ilköğretim okulunun arkasında patlama meydana geldi.

Abone ol

KİLİS merkeze bu sabah Suriye'deki IŞİD bölgesinden atılan 2 kaytuşa roket mermisi düştü. Son dakika haberlerine göre, 2 kişi yaralandı.

Olay saat 08.45 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Yavuz Sultan Selim Mahallesi Dilek Sokak ile İslambey Parkı yakınındaki sokağa Suriye tarafından ateşlenen 2 roket mermisi düştü.

Kilis'deki roketli saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Suriye'deki IŞİD hedefleri topçu atışlarıyla vuruldu.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Polis ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. İslambey Parkı yakınındaki patlamada yaralanan 2 kişi ambulansla Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yavuz Sultan Selim Mahallesi Dilek Sokak'a düşen roket mermisinin ise patlamadığı belirlendi. Olay yeri yakınındaki ilkokulda okuyan çocuklar ise velileri tarafından olayın ardından okuldan alınarak, evlerine götürüldü.

DAHA ÖNCE 4 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden geçen 18 Ocak ile 8 Mart günleri ateşlenen roket mermileri Kilis’te bir okul ile mahalleye isabet etmiş 4 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı. Bunların yanı sıra Suriye tarafından zaman zaman atılan roketler Kilis kent merkezindeki yerleşim alanlarına isabet etmiş, hasara yol açan patlamalarda yaralanan olmamıştı.