BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,72
ALTIN 2.435,98
HABER /  GÜNCEL

Silopi'de çatışma çıktı vatandaş kaçıyor!

Silopi'de günler sonra bir kez daha çatışma çıktı. Güvenlik güçlerinin operasyon düzenlediği ilçede, PKK'lılar ile çatışma çıkınca vatandaşlar ilçeyi terk etmeye başladı.

Abone ol

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Silopi'de bir kez daha çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda asker ve zırhlı araç takviye olarak gönderilirken ilçede bir mahalle tamamen boşaltıldı.

Terör örgütü PKK, Silopi'de yine hendek kazmaya başladı. Barikatların bulunduğu bir mahalleye operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, kurulan barikatlara top atışına başladı.

ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ

Silopi’de 5 Nisan’da teröristlerin gerçekleştirdiği eylemin ardından ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Dün ve bugün çok sayıda asker ile aralarında tankların da bulunduğu zırhlı aracın takviye gönderildiği ilçede, operasyonun düğmesine basıldı. Bu çerçevede, teröristlerin barikat kurduğu ilçenin Barbaros Mahallesi’ndeki vatandaşlar tahliye edildi. Ardından, barikatlar top atışlarına tutuldu. Operasyon bölgesine çok sayıda ambulans sevk edildi.



Öte yandan, ilçe merkezinde sokaklara dökülen vatandaşlar, açık buldukları market ve bakkallara akın ederek, gıda stoklamak için alışveriş yaptı.

POLİSE HAİN SALDIRI

5 Nisan gecesi bir zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı düzenlenmesinin ardından kentte ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Olayda 1 polis şehit oldu, 5 polis de yaralanmıştı.