BIST 9.546
DOLAR 32,50
EURO 34,61
ALTIN 2.476,60
HABER /  GÜNCEL

Muş'ta çatışma çıktı teröristler öldürüldü

Muş'un Varto ilçesinde düzenlenen operasyonda güvenlik güçleri, bir grup PKK'lı ile karşılaştı. Çıkan çatışmada 4 PKK'lı öldürülürken, aralarında üst düzey bir PKK'lının da bulunduğu 4 kişi yakalandı.

Abone ol

PKK'ya bir darbe de Muş'un Varto kırsalında vuruldu. Güvenlik güçleri ilçeye sızmak isteyen teröristlerle, kırsalda karşı karşıya geldi. Çıkan çatışmada 4 terörist etkisiz hale getirilirken, 4 terörist de sağ olarak ele geçirildi. Yakalananlar arasında, İçişleri Bakanlığının "Aranan Teröristler Listesi"nin "yeşil" kategorisinde yer alan Mehmet Hayme de bulunuyor.

Varto'nun Teknedüzü köyünde yaz üslenmesi yapan teröristlerin yakalanmasına yönelik operasyon düzenleyen Jandarma ekipleri, bir grup PKK'lı ile karşılaştı. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma yaşandı.

Çıkan çatışmada 4 PKK'lı öldürülürken, örgütün muş, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Bayburt, Trabzon ve Ağrı illerini de kapsayan sözde Erzurum bölgesinin sorumlusu Mehmet Hayme ile yardım ve yataklık yapan 3 kişi sağ olarak yakalandı.

Bölgede gerçekleştirilen hava destekli operasyonun devam ettiği öğrenildi.

1 MİLYON LİRAYA KADAR ÖDÜL

Operasyonda 4 kişi de yakalandı. Bunlardan birinin terör örgütü PKK'nın Muş, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Bayburt, Trabzon ve Ağrı'yı kapsayan sözde Erzurum bölge sorumlusu Mehmet Hayme olduğu öğrenildi.

Hayme'nin, İçişleri Bakanlığının "Aranan Teröristler Listesi"nin "yeşil" kategorisinde yer aldığı kaydedildi. Bu kategorideki isimlerin ölü ya da diri ele geçirilmesini sağlayanlara 1 milyon liraya kadar ödül verilmesi öngörülüyor.

Gözaltına alınan diğer kişilerin ise "Sisi" kod adlı kadın terörist ile Teknedüzü köyünün mevcut muhtarı Ali Rıza Şahin ve eski muhtarı Metin Aydoğdu olduğu belirtildi. Aydoğdu'nun DBP il genel meclisi üyesi olduğu bildirildi.

BİNBAŞI KULAKSIZ'IN ŞEHİT OLDUĞU EYLEMİN PLANLAYICISI

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, 49. Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda yakalanan "Devrim" kod adlı Mehmet Hayme'nın, 27 Temmuz 2015'te Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit edildiği eylemin planlayıcılarından ve terör örgütü PKK'nın sözde Erzurum Eyaleti Üçlü Yürütme ve Doğu Gücü sorumlusu olduğu bildirildi.