BIST 10.209
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.397,66
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'nun sözleri Çelik'i çıldırttı

Hükümetle ana muhalafet, Suriye politikasında bir kez daha karşı karşıya geldi. Kılıçdaroğlu'nun sözleri yeni bir polemiğin fitilini ateşledi.

Abone ol

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "blöfçü" dedi. Bu sözlere AK Partili Ömer Çelik, "Esad'ın mesaj taşıyıcısı" diye cevap verdi. 

Kılıçdaroğlu'na göre, Suriye yönetimi Başbakan Erdoğan'ın" bıçak kemiğe dayandı" söylemlerinin blöf olduğunu göstermek için yaptığını saldırıyı gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan'ın düşürülen uçakla ilgili verdiği lazerli brifingi aldıktan sonra parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı işte bu sözlere hedef aldı:

ERDOĞAN'IN SURİYE POLİTİKASINA MİSİLLEME

"Bu saldırının Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki hükümetin Suriye politikasına karşı bir misilleme olduğu kuvvetle muhtemeldir. Suriye’nin yaptığı bu saldırının, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘bıçak kemiğe dayandı artık sabrımız tükendi’ türündeki söylemlerinin bir blöften ibaret olduğu algısını, başta Suriyeli muhalifler olmak üzere bütün dünya kamuoyuna taşımak amacında olduğu ihtimal dahilindedir. Hiç şüphesiz, bu olay sineye çekilemez, üstü örtülemez ve zamana yayarak unutturulamaz."

İşte bu sözler AK Parti kurmaylarını çok kızdırdı. Suriye politikasını yerden yere vuran Kılıçdaroğlu'na cevap AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’ten tepki geldi. Çelik, twitter’dan özetle şunları yazdı: 

BAAS PROPAGANDA MAKİNASININ BİLE AKLINA GLEMEZ

“CHP Genel Başkanı siyasi tarihe tüm yanlışlarıyla geçecek bir basın toplantısı yaptı. Kılıçdaroğlu, Suriye’nin uçağımızı düşürmesini, Türkiye’nin, Suriye politikasına bağlayarak, Suriye’ye mazeret, ve hafifletici sebep üretiyor. Baas rejiminin uçağımızı düşürmek yoluyla Başbakanımızın sözlerine ve Suriyeli muhaliflere mesaj verdiğini söylüyor. Böylece Kılıçdaroğlu Esat’ın mesaj taşıyıcılığını ve Baas eylemlerinin yorumculu-ğunu yapıyor. Esad’ın uçağımızı düşürerek Suriyeli muhaliflere mesaj verdiği şeklinde bir açıklama, Baas propaganda makinesinin bile aklına gelmedi.

Sormak lazım, hükümetin Suriye politikasını eleştirmekle, Suriye’nin uçağımızı düşürmesine mazeret üretmek arasındaki farkı göremeyen bir ana muhalefet partisi dünyanın neresinde var? Baas rejiminin uçağımızı düşürmesinin, Suriye muhalefetine bir mesaj olduğu yorumu Kılıçdaroğlu dışında kimin hangi mantıkla ifade edebileceği birşeydir? Kılıçdaroğlu, bilgi verilmedi diyor. Hangi stratejik soruyu sordunuz da cevap alamadınız?”