BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.398,61
HABER /  GÜNCEL

Valencia'da 11. sıradan damalı bayrağa

Ferrari sürücüsü Alonso gerilerde başladığı Valencia Grand Prix'ini ilk sırada bitirerek liderliğe yükselirken, Michael Schumacher de pistlere dönüşünden bu yana ilk kez podyuma çıktı.

Abone ol

Formula 1'de 11. sırada başladığı yarışı zaferle bitiren Ferrari sürücüsü Fernando Alonso, bu sezon iki kez yarış kazanan ilk sürücü oldu.

Heyecan içinde geçen yarışta rakiplerini geçerek ikinci sıraya kadar ilerleyen Alonso, rakibi Sebastian Vettel'in teknik sorun nedeniyle yarış dışı kalmasının ardından ilk sıraya yükseldi.

Lotus sürücüsü Kimi Raikkonen'in ikinci olduğu yarışı üçüncü sırada bitiren eski dünya şampiyonu Mercedes sürücüsü Michael Schumacher ise üçüncülüğü elde ederek 2010'da Formula 1'e geri dönüşünden bu yana ilk kez podyuma çıktı.

McLaren sürücüsü Lewis Hamilton ise sonlara doğru ikincilik ümidi taşıdığı yarışta Williams'tan Pastor Maldonado'yla çarpışarak yarış dışı kaldı.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan Vettel'in ilk üç turda en yakın takipçiyle beş saniye fark oluşturması ilk anda Red Bull sürücüsü için rahat bir birincilik beklentileri yarattı. Alonso ise, kariyerinin en iyi yarışlarından birine başlamıştı. İlk tur sonunda 11. sıradan 8. sıraya yükselen İspanyol sürücü, güvenlik aracının girmesi ve önündeki Hamilton'un pit alanında yaşadığı sorunların yarattığı avantajı değerlendirerek bir anda üçüncülüğe yükseldi.

Ardından önündeki Grosjan'ı geçip ikinciliğe, Vettel'in aracının arıza yaşamasıyla yarış dışı kalmasından sonra da üçüncülüğe yükselen İspanyol sürücü eline geçen fırsatı geri tepmedi ve bu sezonda iki yarış kazanan ilk sürücü oldu.

Vettel, yarış sonunda yaptığı açıklamada, sorununun ne olduğunu anlamadığını, motorun bir andan durduğunu söyledi.

Kariyerinin 29. zaferini elde eden Alonso ise yeniden şampiyonlukta ilk sıraya yükseldi. Alonso'nun 20 puan gerisinde, ikinci sırada ise Webber var. Hamilton 3., Vettel ise 4. sırada.