BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan Mumcu ve Şener'e ağır taş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mumcu ve Şener'in partiden neden ayrıldıklarını anlattı.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç eski defterleri açtı Erkan Mumcu ve Abdullatif Şener'e ağır konuştu. Siyaset yaptığı tüm partilerin kapatıldığını bunun istisnasının AK Parti olduğunu söyleyen Arınç, AK Parti'nin içinde de bazı oyunlar oynandığına işaret etti. Arınç, önce Mumcu'nun partiden ayrılış sürecini anlattı ardından da bir birlikte AK Parti'yi kurdukları Abdullatif Şener'i...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile birlikte AK Parti'nin Atatürk Spor Salonun'da yapılan 4'üncü İl Kongresi'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmasında siyaset yaptığı tüm partilerin kapatıldığını bunun tek istisnasının AK Parti olduğunu söyleyen Arınç, kendileri için herşeyin çok rahat ve kolay olmadığını söyleyerek, kendilerini yıkmaya, aralarına fitne sokup devirmek isteyenlere karşı mücadele ettiklerini kaydetti.

"BİTMİŞ, TÜKENMİŞ BİRİSİNİ BAKAN YAPTIK"

"Ak partinin etkisiz hale gelmesi, iktidardan uzaklaşması, gücünü yitirmesi, bölünmesi, parçalanması için sadece cuntalıcık faaliyetleri, kafesler, balyozlar bir tarafa, kendi içimize de oynadılar zaman zaman" diyen Başbakan Yardımıcısı Bülent Arınç, "Unutmayın bir Erkan Mumcu AK Parti içinden çıktı. Abdülatif Şener AK Partinin içinden çıktı. Kendisine 2.5 yıl bakanlık verdiğimiz bir insan, bitmiş tükenmiş birisini aldık milletvekili yaptık, bakan yaptık. Ama günün birisinde, sen aslansın, kaplansın ne işin var burada yürü aslanım dediler. Arkasına 20 kişi aldı gitti. 21’nciyi bulamadılar. Ama 20 kişinin AK Parti içinden ayrılıp gitmesi bizim için işaret fişeğiydi" dedi. Arınç, "Sonra yıllardır tanıdığımız, AK Parti’nin kuruluşunda da fevkalede hizmetleri bir arkadaşımız, ama ayrıldığı gün AK Parti’ye karşı muhalefet eden bir partiyi kurdu. Ama şimdi yok. Partisi de yok kendisi de yok" diye konuştu. Ak Partinin içine fitne, fesat sokmak isteyenlerin olduğunu, bu nedenle kendilerinin disiplinli bir parti olmaya mecbur olduklarını dile getirdi.
 
"SALON NEDEN BOŞ?"
 
Salonun boş olmasına da değinen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bu boşluğu hiç unutmayacağım. Yüzde 62 oy almanın sonucu bu olmamalı. Bunun nedenini tahmin ediyorum. Bundan sonra bu salonlar dolacak" diyerek parti yönetimine uyarıda bulundu.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise yaptığı konuşmasında Ak parti iktidarı zamanında Samsun'a yapılan hizmetler ve yatrımlardan söz etti.
 
KORUMA POLİSLERİNİ ZİYARET ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ta konvoyda kaza yapan polis memurlarını Eğitim Araştırma Hastanesi’nde ziyaret ederek “Geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kazaya yapan polis aracına çarpmamak için ani fren yapan otomobilde bulunan Suat Kılıç'ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Mert Avcılar'ı da hastanede ziyarette bulundu. Burada Avcılar'a , "Belin ağrıyorsa niye o kadar saat salonda ayakta durdun. Genç insanlarsınız. Bana hizmet vereceksiniz diye sakat mı kalacaksınız" dedi. Bakan Kılıç ile Başbakan Yardımcısı Bülent Aranç daha sonra karayoluyla Ankara’ya hareket etti.