BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.451,97
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'nun bomba MİT raporunun kaynağı şoke etti

Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün kürsüden salladığı MİT'e ait olduğu iddia edilen raporla ilgili çarpıcı ayrıntılar verdi.

Abone ol

MİT'in 2013'te hükümeti Zarrab konusunda uyardığı iddia edilen raporu gerçek mi? CHP'li Özgür Özel'in "büyük bomba" dediği MİT yazısıyla ilgili Hürriyet gazetesi yazarı Selvi ses getirecek bir yazı kaleme aldı. Selvi'ye göre raporu hazırlayanlar MİT'ten ihraç edilen FETÖ'cüler ve servis eden de firari bir FETÖ'cü gazeteci.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT'in 2013'te Başbakanlığa sunduğu iddia edilen raporunda, Zarrab'ın Türkiye'nin başını belaya sokacağı yönündeki uyarıda bulunduğunu söylemişti.

Peki MİT'in raporu sahte mi gerçek mi? Tartışmalara katılan Selvi konuyla ilgili bugünkü köşesinde ilginç ayrıntılar aktardı. Haberin ilk olarak

İLK OLARAK FETÖ’CÜ GAZETECİ DUYURDU
Haberin ilk olarak 5 Ocak 2014 tarihinde T24 haber sitesinde, “MİT 8 ay önce yazmış; bakanların Zarrab’la ilişkisi ortaya çıkarsa!...” başlığıyla yayınlandığına dikkat çeken Selvi, haberi yapan Arzu Yıldız'a değinerek, "Arzu Yıldız kim? Telefonunda ByLock çıkan, FETÖ’nün firari gazetecilerinden. Şu sıralarda ABD’deki Zarrab davasını yayınlamakla meşgul. Adem Yavuz Arslan, Tuncay Opçin ve Fuat Avni ya da Said Sefa gibi. Kemal Bey hatırlamaz ama Ergenekon mağdurlarının Taraf gazetesindeki operasyonel haberlerinden tanıdığı bir gazeteci. Yani demem o ki, Kemal Bey’in “büyük bomba”sının kaynağı FETÖ’cü firari bir gazetecinin haberi..." ifadelerini kullandı.

MİT'İN MAHKEMEYE YANITI
Zarrab'ın 2014 yılında Kılıçdaroğlu'na açtığı tazminat davasında Kılıçdaroğlu'nun avukatlarının, MİTin uyarısı yazısını delil olarak sunduğunu hatırlatan Selvi, mahkemeye MİT'ten gelen  “18 Nisan 2013 tarihli Reza Zarrab’ın suç işlediğine dair tespitler içeren teşkilatımız tarafından hazırlanarak Başbakanlık makamına sunulan rapor bulunmamaktadır” cevabını aktardı.

İHRAÇ EDİLEN FETÖ'CÜLER HAZIRLAMIŞ
"2 yıl önce yaşanan bu durumu en iyi Kemal Bey’in bilmesi lazım. Peki bile bile niye kullandı?"
diye soran Selvi, yazısını böyle tamamlıyor:
"Orasını bilmem. Ama Kemal Bey’e bir tüyo vereyim. MİT tarafından Başbakanlığa gönderildiği iddia edilen yazı, MİT’ten ihraç edilen FETÖ’cüler tarafından hazırlanmış. Biliyorsunuz, MİT’ten 250 FETÖ’cü ihraç edilmişti. Bu yazıyı hazırlayanlar da ihraç edilenler arasında. Yani MİT’teki FETÖ’cü hazırlamış, FETÖ’cü gazeteci yayınlamış, Kemal Bey de bunun üstüne atlamış. Büyük bomba doğrusu..."

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı