BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,57
ALTIN 2.376,74
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu’nun ablası konuştu

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ablası Feride Çakmak, 20 gündür kardeşine ulaşmaya çalıştığını söyledi.

Abone ol

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını izlerken zaman zaman duygulanan abla Çakmak, "Kardeşim Başbakan olursa ilk iş olarak ucuzluk yapmasını ve fakir fukarayı düşünmesini istiyorum ve diliyorum" dedi.

CHP genel başkanlığına rekor bir delege sayısı ile aday gösterilen İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'nin 33'üncü Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmayı memleketi Tunceli'de, hemşerileri, hafta sonu olması nedeniyle genelde evlerinde izlediler. Kahvehanelerde zaman geçirmeye çalışan Tuncelililer, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını dikkatle takip ederek, desteklerini esirgemedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ablası Feride Çakmak ile küçük kardeşi Celal Kılıçdaroğlu ve misafir olarak evlerinde Bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'nun halası Kıymet Karabulut ise, konuşmayı DHA muhabiriyle birlikte televizyondan izlediler.  Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında zaman zaman duygulanan 72 yaşındaki ablası Feride Çakmak, kardeşini televizyonlarda görmenin kendisini gururlandırdığını söyledi. Tunceli'den kendisine sevgi ve selamlarını ileten abla Feride Çakmak, "Allah hep yardımcısı olsun. Şu an çok güzel konuşuyor, umarım konuştukları hepsi gerçekleşir. Kesinlikle Türkiye'ye yeni bir umut olacak" dedi.

'FAKİR FUKARAYI DÜŞÜNSÜN'

Abla Çakmak, kardeşi Kılıçdaroğlu'nun istediklerini elde etmesi için dileklerde bulunarak şunları söyledi: "Şu an duygularıma hakim olamıyorum, büyük bir gurur yaşıyorum. İnşallah istediğini elde eder. Ben onun başbakan olacağına kesinlikle inanıyorum. Yaklaşık 20 gündür Kemal'le görüşemedim, aradım ama ulaşamadım umarım kurultaydan sonra arar konuşuruz, onu hemen kutlamak istiyorum.  Kardeşim Başbakan olursa ilk iş olarak ucuzluk yapmasını ve fakir fukarayı düşünmesini istiyorum ve diliyorum. Türkiye için iyi bir gelecek hazırlayacağına inanıyorum.  Şu an gördüğüm kadarıyla biraz zayıflamış sanırım çok yoruluyor."

TUNCELİLİLER VAR GÜCÜYLE ÇALIŞACAK

Kemal Kılıçdaroğlu'nun en küçük kardeşi 55 yaşında ki Celal Kılıçdaroğlu'da, mutlu ve gururlu olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu'nun, CHP Genel Başkanlık görevini en iyi şekilde yerine getireceğine dair inancını dile getiren Celal Kılıçdaroğlu, "Yüzde 47 civarında bir oy potansiyeli sağlayacak diye düşünüyorum. Kesinlikle başbakan olacaktır ağabeyim. Bizim ilk isteğimiz fakirlere destek olmasıdır. Emeklilere destek olmasını istiyoruz. Kemal Ağabeyimin geleceği çok parlaktır tek başına iktidara geleceklerinden eminiz. Bizlerde var gücümüzle çalışacağız. Bütün Tunceliler candan destek veriyor bu durumda ayrıca bizi gururlandırıyor. Şu an çok güzel konuşuyor" diye konuştu.

Ağabeyinin söylediğini başardığını ifade eden Celal Kılıçdaroğlu, "Ağabeyim gençlik yıllarında politika ile hiç ilgilenmezdi. Bizim aklımızdan da hiç geçmezdi. Kendisine çok teklifler gelirdi, ilk teklif Deniz Baykal'dan geldi politikaya öyle girdi. Ama başarılı bir insan olduğu için hep kendisine teklif gelirdi" dedi.

HALASI: KEMAL BAŞBAKAN OLACAK

Kemal kılıçdaroğlu'nun 75 yaşında ki halası Kıymet Karabulut ise şunları söyledi. "Allan hayırlı uğurlu etsin, Allah Kemal'e güzel şeyler nasip etsin. Kemal'i televizyonda görünce çok gururlanıyorum hep kendisine dua ediyorum. Şu an çok güzel konuşuyor, o konuştukça ben çok gururlanıyorum, çok seviniyorum. Ben inanıyorum ki Kemal Türkiye'ye başbakan olacak hepimiz buna inanıyoruz. Kemal ile sürekli görüşüyoruz. Bazen biz Kemal'i ararız,  ama çoğunlukla o bizi arayıp sorar. Allah ona güzel günler nasip etsin."