BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapacağız

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ''Biz Sayın Kılıçdaroğlu'nu, genel başkanımızı, başbakan yapmak için var gücümüzle uğraşıyoruz'' dedi...

Abone ol

Partisinin Germencik ilçe teşkilatını, ardından da Belediye Başkanı Ahmet Yavaşoğlu'nu ziyaret eden İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de herkesin telefonunun dinlendiğini, sivil toplumun konuşamaz durumda olduğunu, iş adamının ''konuşursam maliyeci gelir mi?'' diye korkar duruma geldiğini savundu. 

CHP'nin ülkedeki her şeyi konuştuğunu kaydeden İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''İlçenin birinde, kamerayla bana 'siz genel başkanlığa aday olacak mısınız' diye soruldu. Dedim ki, partimizin genel başkanlık sorunu yok. Biz Sayın Kılıçdaroğlu'nu, genel başkanımızı, başbakan yapmak için var gücümüzle uğraşıyoruz. Partimizi iktidar yapmak istiyoruz. Onun için köy, köy, kasaba, kasaba, ilçe, ilçe geziyoruz.'' 

AK Parti Kulp ilçe Başkanı Veysel Çelik'in terör örgütünce kaçırılması konusuna da değinen İnce, ''Başbakan, 'bu AK Parti'ye karşı yapılmış bir iştir' demiş. Biz kimsenin kaçırılmasını istemeyiz. Biz terörü şiddetle kınarız'' diye konuştu. 

İnce, bazı basın yayın organlarında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın kayınbiraderine 28 bin dolar maaş verildiği yönünde haberler olduğunu belirterek, ''Bunu nasıl veriyorlar, açıklasınlar. Yetimin malını, devletin malını nasıl yediklerini açıklasınlar'' dedi. 

Aydın il teşkilatını ziyaret etti

Daha sonra partisinin Aydın il teşkilatını ziyaret eden İnce, burada yaptığı açıklamada, bütün önlemelere rağmen CHP'nin her zaman başarılı olacağına inandığını belirterek, şöyle konuştu: 

''Bunlar başkanlık sistemi değil, sultanlık sistemi istiyorlar. Türk Lirası'nda bile TL harfine 'Tayyip Erdoğan' yazdılar. Bilindiği gibi padişahın iki önemli özelliği vardır. Padişah olduğu zaman birincisi tuğra basar, bir de hutbe okuturdu. Recep Sultan'ın da artık TL'si var. Bundan sonra bir hutbesi kaldı. Hutbeyi de tamamlarsa padişahlığı tamamlamış olur.'' 

İnce, memurların zam taleplerine değinerek, ''Ben memurların yerinde olsam 3'ü alırım, buçuğu da AKP'ye gönderirim'' dedi.