BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.431,30
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'ndan Suriyeli mülteci gafı!

Canlı yayında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın resepsiyonuna katılmayacağını açıklarken hükümetin Suriye politikalarını eleştirmeye devam etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafsızlığına inanmadığını söyledi.

"ERDOĞAN BENİ RESEPSİYONA NASIL ÇAĞIRACAK?"

Kılıçdaroğlu 29 Ekim'de bayram kutlamalarına katılacağını ama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği 29 Ekim resepsiyonuna katılmayacağını söylerken Cumhurbaşkanı'nın meydanlarda kendisini hedef alan açıklamalarını hatırlattı ve "Erdoğan beni nasıl çağıracak" diye sordu.

"1,5 MİLYON SURİYELİYİ ALMAK VATANA İHANETTİR"

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin "cihatçılara" ve IŞİD'e yardım ettiğini söylediği için vatan haini ilan edildiğinden yakınırken hükümetin Suriye politikalarını eleştirmeye devam etti. Kılıçdaroğlu asıl ihanetin 1,5 milyon Suriyeli mülteciyi almak olduğunu söyleyince Ahmet Hakan, "Zor durumda olan insanları içeri almayacak mıyız?" şeklinde tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu sözlerini "Hayır alacağız, ama onları zor duruma düşüren politikaları üretmek vatana ihanettir" diyerek düzeltti.

"YÜZÜ PEÇELİ OLAN KADINI DA TUTUKLAYACAKLAR MI?"

Kılıçdaroğlu, hükümetin Kobani eylemlerinde ortaya çıkan şiddet olayları nedeniyle yaptığı gübenlik odaklı yasal düzenlemelerin "göz boyama" amacıyla yapıldığını söyledi. Yüzüm maskeli olan eylemcilerin tutuklanacağı yönündeki düzenlemeyi eleştiren Kılıçdaroğlu çarpıcı örnekler ile dikkat çekti. Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Cihan Kırımızıgül'ün yargılandığı ve "poşu davası" olarak bilinen yargılamayı hatırlatan CHP lideri bir başka örnek ile yeni düzenlemeyi eleştirdi:

Toplumu baskı ile yönetemezsiniz. 12 Eylül'de de benzer düzenlemeler yapıldı, bakarsanız göreceksiniz. Yüzüne maske takara eylem yapanı gidin yakalayın. Oradaki sınır ne? Yüzü peçeli bir kadın geçti ne olacak? Yüzü maskeli diyecekler. Yasalar bir olaya özgü çıkarılmaz. 

ÖCALAN'IN EV HAPSİNE NET YANIT

Kılıçdaroğlu, çözüm sürecinde hükümetin masaya oturduğu PKK lideri Abdullah Öcalan'la müzakere edilmesini eleştirdi. CHP'nin İmralı'ya bir heyet göndermeyi düşünüyor mu sorusuna "gündemimizde böyle bir şey yok" diyerek yanıt verdi. Öcalan'ın ev hapsine alınması yönündeki tartışmaları yorumlayan CHP lideri, "Abdullah Öcalan bütün Kürtlerin temsilcisi değil. Biz müzakere ve çözüm meşru aktörler ile yapılmasını istiyoruz. Öcalan'ın ev hapsine alınmasına karşıyız" dedi.

YPG CHP'YE GÖRE TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ?

Kılıçdaroğlu, Kobani ve Rojava'daki diğerleri şehirleri savunan YPG güçlerinin "CHP'ye göre terörist olup olmadığı" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

YPG eğer sivil savunmasız ve masum insanları öldürürse elbette terör örgütü olarak tanımlarız. Terör kavramının uluslararası bir tanımı var. Bu tanıma denk düşen eylemler yapmadığı takdirde ise terör örgütü demeyiz.