BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğluna Baykal uyarısı

Kendi partisinin insanları Kılıçdaroğlu'nu uyardı. Bakın CHP Grup Başkanvekilinine neler söylediler?

Abone ol

Konferans vermek için Mersin'e gelen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen bir hemşehrisi, "Baykal başkalarını harcadı seni de harcamasın." uyarısında bulundu.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'in önemi ve ilkelerinin anlatılacağı konferansa katılmak için Mersin'e geldi.

BAYKAL SENİ DE HARCAMASIN

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda konuşan Kılıçdaroğlu, yine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dendir Mir Mehmet Fırat'a yüklenerek yolsuzluk iddialarının peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından partililer sorular yöneltti. Eline mikrofonu alan ve kendisinin de Tuncelili olduğunu belirten bir partili, "Baykal başkalarını harcadı seni de harcamasın." dedi.

CHP'NİN GENEL SEKRETERİNİ KİMSE TANIMIYOR

Bir başka partili ise partisi hakkında özeleştiri yaptı.

CHP'nin varoşlara inmediğini belirten partili, "CHP sendikalarla derneklerle ilişki kuramıyor kurmuyor. Genel merkezin dar kadrosunu kimse tanımıyor. Örneğin genel sekreteri kim tanıyor. Hiç kimse tanımaz." ifadesini kullandı.

Bazı partililer tepki gösterince salonda gerginlik yaşandı. Tartışmaların uzaması üzerine bir kadın görevliler tarafından salondan çıkarıldı. Tartışmalar yaşanacağı korkusu ile başka partiliye soru sorma fırsatı verilmedi.

ELEŞTİRİLER YAPICI OLMALI

Soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, yapıcı eleştirilere her zaman açık olduklarını söyledi. Dünyanın her yerinde en ağır eleştirilerek politikacıların maruz kaldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Çünkü politikacı, ülkenin yönetimine talip oluyor. Eleştiriler olması normaldir. Yeter ki eleştiriler yapıcı olsun. Biz de eleştirilerden gereken payı çıkarıyoruz." diye konuştu.

Başörtülü bir partili ise, Kılıçdaroğlu'na derdini anlatmak için sahnede bulunan divan masasına oturdu. Kadın, görevliler tarafından ikna edildikten sonra salondan çıkarıldı.