BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan işkenceye gülüyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Apo'ya işkence iddialarına açıklık getirdi. Bakın neler söyledi?

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'a işkence yapıldığı iddialarının tamamen uydurma ve yalan olduğunu belirterek, bu iddiaların yaklaşan yerel seçimler öncesi bir argüman olarak kullanıldığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, Van'daki temasları çerçevesinde Merit Şahmaran Otel'de sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve partililerle bir araya geldi.

BUNA İLKELLİK DENİR

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, sadece ekonomide değil, evrensel hukuk kuralları ve demokrasi yarışında Türkiye'nin dünyaya parmak ısırtan bir ülke olacağını söyledi. Türkiye'nin kendisine inanması durumunda dünyanın da Türkiye'ye inanacağını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

''Ama lastik yakmakla değil... Lastik yakmakla, vatandaşın arabasını yakmakla esnafının camını, çerçevesini indirmekle değil. Buna ilkellik denir. Buna cehalet derler. Buna özgürlük düşmanlığı derler. Buna demokrasiye saygısızlık derler.

Benim Vanlı kardeşlerim bunlara asla prim vermez, bugün meydan bunu söyledi zaten. Onlar ne yaparsa yapsın Van'da halkımız meydanda her şeyi söyledi. 'Biz buradayız' dedi. Esnaf da her şeyi söyledi. Şunu söyleyeyim, beni Kürt kökenli vatandaşlarımdan kimse ayıramaz. Kabinemi de ayıramaz, hükümetimi de ayıramaz, grubumu da ayıramaz.''

İŞKENCE İDDİALARI TAMAMEN UYDURMA

Kendilerinin hiçbir ayrımcılığı tanımadıklarını vurgulayan Erdoğan, halkın da bunun farkında olduğunu ve 81 ilin 80'inde AK Parti'nin milletvekili çıkardığını ifade etti. Erdoğan, kendilerine güvenen Türk halkına layık olmak için gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bakın son zamanlarda şu konuşuluyor; 'Efendim, işte İmralı'da işkence var' deniliyor. İşkence lafları tamamen yalandır, uydurmadır. Sadece yaklaşan seçimler için bunu bir argüman olarak kullanıyorlar. Olay budur. Yaptıkları eyleme bir bahaneleri, gerekçeleri olmalıdır ki, işte bu onun gerekçesidir.

DAHA ÖNCE DE ULUSLARARASI DOKTOR GETİRTTİK

Bir ara biliyorsunuz, dediler ki, 'Böyle böyle ilaç, şu, bu'... Bu konularla ilgili uluslararası doktorlar getirildi, gerekli incelemeler yapıldı. Böyle bir şeyin olmadığı tetkiklerden sonra anlaşıldı. Bunların hepsi alınan örneklemeler kasalarda saklı, mevcut. Ama tabii ki, bunu kullanacaklar. Devamlı istismarını yapacaklar. Bunun istismarını yaparlarken bu noktada maalesef belli gruplar, 500 kişi, bin kişi, 2 bin kişi bu oyuna geliyor, gelecek. Normaldir. Biz, bunlara gülüp geçiyoruz.

PKK'YI ARKANA ALIP BÜYÜYEMEZSİN

Ama diyoruz ki, eğer sen bunu demokratik bir hak olarak iddia ediyorsan, demokrasinin yolu kırmak, dökmek değil. Demokrasinin yolu, terör örgütünü arkana alarak onun tehdidiyle büyümek değil. Büyüyemezsin, büyütmezler seni. Çünkü gerçekten demokrasinin yolu buradan geçmiyor. Demokrasinin yolu barıştan, kardeşlikten geçiyor. Sevgiden, hizmetten geçiyor. Bunu yaparsan, gönlünü açarsan o zaman karşılığını bulursun.''

ZAMKLA YAPIŞMADIK

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin başarısının ardında, halkla bütünleşmesinin, barış ve kardeşlikten yana olmasının büyük rolü bulunduğunu söyledi.

''Şunu da söyleyeyim biz buralarda zamklı değiliz'' diyen Erdoğan, demokrasinin güzelliğinin de bu olduğunu, halkın bir süre sonra ''tekrar değişiklik yapalım'' diyerek iktidarı görevden alabileceğini, buna da kendilerinin saygısının olduğunu ifade etti. Erdoğan, buna herkesin aynı şekilde saygı duyması gerektiğini de kaydetti.