BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,77
ALTIN 2.395,35
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'dan istifa sorusuna kaçamak cevap

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Star TV'de Nazlı Çelik'in gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Büyükşehirlerin çoğunluğunu alacaklarını ileri süren Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın istifa çağrısına ise yine kaçamak sözlerle cevap verdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde istenilen sonucu elde edememeleri halinde istifa edecek misiniz sorusuna yine kaçamak cevap verdi. Büyükşehirler için iddialı konuşan Kılıçdaroğlu, atmasfer ve sahanın kendilerine bu sonucu verdiğini ileri sürdü.

Kemal Kılıçdaroğlu, Star TV'de Nazlı Çelik'in sorularını cevapladı. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik sözlerine sert bir üslupla cevap veren Kılıçdaroğlu, ezan tartışmalarına ilişkin de Taksim'deki protestonun polise yönelik olduğunu toptancı bir yaklaşımın doğru olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Biz zaman zaman iktidara destek verenleri eleştiriyoruz. Yine iktidara destek olup bu konuda sağduyulu hareket eden çok sayıda kişi oldu. Burada yapılan hareketin ezana saygısızlık olmadığını tam tersine orada polisin şiddetine karşı bir protesto olduğunu pek çok çevre de ifade etti. Kimsenin ezana bir saygısızlık yapmak gibi hakkı da olamaz, böyle bir kusur da işleyemez. 

Halkın değerlerine herkesin saygı duyması gerekir. Bir toplumsal değil kolay oluşmaz zaten. Bir inanç değeri olduktan sonra herkesin saygı göstermesi gerekir. 

Polise karşı bir protestoyu ezana karşı saygısızlık olarak sunmak sadece acizlik göstergesidir. Oy devşirmek için buradan yola çıkıp bir şeyler yapıyorlar. 

İki kişi diyelim ki saygısızlık yaptı. Orada binlerce kişi var. Binlerce kadını suçluyorsunuz. İnsanda biraz vicdan olur. Onların içerisinde belki çok değişik inançlarda insanlar var. Böyle toptancı bir yaklaşım sergilenmemeli. Siyaset bu kadar ucuz olmamalı. 

Devlet Bahçeli'nin eleştirileri

Düne kadar Erdoğan hakkında en sert sözleri söyleyen bugün plağı değiştirip bana söylüyor. Ne söyleyebilirim ki? Ben kendisine şunu sormak isterim. Bir askeri fabrikanın Katar ordusuna satılması konusunda Devlet Bahçeli ne düşünüyor acaba? Ben merak ediyorum. Yüzde 49.9'u satıldı. Milliyetçilik nerede? Konuşacaksan bu konuda konuş. 

Edremit'deki olay

O iş adamının kim olduğunu bilmiyoruz. O bir provakatördür. Bizim arkadaşımız da şaşırıyor. Ne diyor bu diye. Onu takip ediyoruz. Bulmaya çalışıyoruz. Ben arkadaşlarımla konuştum. Kim bu adam bilmiyoruz. Biz bütün arkadaşlarımızı buradan da uyarıyorum. Tüm CHP'lileri önümüzdeki günlerde büyük provakasyonlara düşmemelerini, dikkatli davranmalarını özellikle istiyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bırak git çağrısı

Nisan korkusu mu sardı Erdoğan'ı? Memleketi ne hale getirdi. Benimle uğraşacağına vatandaşın fakir fukaranın ekmeğini nasıl kestiğini anlatsa ya! Bana Bay Kemal diyor. Bay Kemal olmak kolay değildir. Bay Kemal olmak için önce namuslu adam olmak gerekir. Haram yememek lazım. Bay Kemal olmak kolay değildir. Biz kul hakkına saygılıyız. İnsanlara saygılıyız. AK Partili kardeşime de saygılıyım. Kimseye saygısızlık yapmam. Haram lokma yemem. 

(Nazlı Çelik'in beklediğiniz sonucu elde edemezseniz bırakacak mısınız sorusunu yinelemesi üzerine)

Beklediğimiz sonucu alacağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Ankara'yı alacağız, İstanbul'u alacağız, Bursa'yı alacağız, Adana'yı alacağız, Mersin'i alacağız hiç kimsenin endişesi olmasın. Atmosfer ve saha tüm bunları bize gösteriyor. "