BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,57
ALTIN 2.384,35
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'dan edepsiz davası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendisine edepsiz diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dava açıyor.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kendisiyle ilgili söylediği "Edepsiz, alçak, ahlaksız" sözleriyle ilgili olarak Başbakan Erdoğan hakkında tazminat davası açacağını açıkladı.

Hopa olaylarıyla ilgili "rüzgar eken fırtına biçer" yorumu üzerine Başbakan Erdoğan'ın sert cevabı mahkemelik oldu.

"Terbiyesinden ciddi endişelerim var" dediği Erdoğan'ı "dut yemiş bülbüle çevireceğini" söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ben doğruyu yapıyor muyum diye sorsun bakalım Emine Hanıma. Eminim Emine Hanım da bundan rahatsızdır" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Bartın mitinginin ardından Karabük'e hareketinden önce parti otobüsünde gazetecilerle sohbet etti.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, "Sayın Başbakan'ın size yönelik sert eleştirileri oldu. Sayın Başbakan'la ilgili bir tazminat davası açmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Açacağım. Dün arkadaşlara talimat verdim. Bu kadar ahlaksızlık olmaz" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, "Tazminat davası mı açacaksınız?" sorusu üzerine de "Tazminat davası açacağım. Sadece bu değil, daha önceki olaylar dolayısıyla da tazminat davası açacağım. Mahkemeye vereceğim, gidip hesabını versin mahkemede" dedi.

"Onu dut yemiş bülbüle çevireceğim"

Bir gazetecinin, "Sinirlendiğiniz belli oluyor" demesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Binlerce CHP'li bundan rahatsız oluyor. Böyle bir şey yapmaması lazım. İki uygar insan gibi tartışabiliriz, rakip olabiliriz. Kendine güveniyorsa, ahlakı varsa, demokrasi kültürü varsa, özgürlük anlayışı varsa çıkar karşıma. Çıksın, samimi söylüyorum onu dut yemiş bülbüle çevireceğim" şeklinde konuştu.

"Eminim Emine Hanım da rahatsızdır"

Kılıçdaroğlu, "13 Haziranda bireysel kırgınlıkları unutup tokalaşabiliriz demiştiniz. Bunu mümkün görüyor musunuz?" sorusuna, "Bu şartlarda nasıl olacak. Ben tam tersine yumuşatmaya çalışıyorum. Siyaset ortasındaki gerginliği yumuşatmaya çalışıyorum. O tam tersine gerginlik ortamı yaratıyor. Onun için söyledim, öfkeyle bu iş yürümez, toplumu geriyorsun, rüzgar eken fırtına biçer dedim, yapmayın bunu dedim. Ama hayır küfürler, hakaretler, en küfürlü insanın bile ağzına alamayacağı küfürleri söylüyor. Dönsün bir eşine sorsun bakalım 'ben doğru yapıyor muyum' diye. Ben doğruyu yapıyor muyum diye sorsun bakalım Emine Hanıma. Eminim Emine Hanım da bundan rahatsızdır" yanıtını verdi.

"Tedavi olması lazım"

CHP lideri, "Ben bu kadar iyi niyetle yaklaşıyorum. O kalkmış, bırakın siyasetçi olmayı, sağlıklı, düzgün bir terbiye alan insan bu kadar ağır sözlerle bir başka kişiye saldıramaz. Terbiyesinden benim ciddi endişelerim var. Sağlık sorunları var. Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkede sağlık sorunu var. Kesinlikle gidip tedavi olması lazım. Bunu samimi olarak söylüyorum. Böyle bir anlayış olabilir mi? Beni sevmeye bilirsin, eğer benimle hesaplaşmak istiyorsan istediğin yerde ben seninle hesaplaşırım ama cesaret edemiyor. Korkuyorsun karşıma çıkmaktan, çıkıyorsun meydanlardan küfür ediyorsun" dedi.