BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.382,09
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu yine kendi ayağına sıktı!

Kılıçdaroğlu, Twitter'dan Türk bayrağı paylaştı ancak Hakkari'deki bayraksız CHP mitingini unuttu!

Abone ol

Banu İriç
İNTERNETHABER.COM- CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün Nevruz'da Abdullah Öcalan'ın mektupta yaptığı açıklamalara sözlü ya da yazılı tepki vermek yerine simgelerle tepkisini gösterme yolunu seçti.

Ancak Kılıçdaroğlu'nun unuttuğu bir detay gözlerden kaçmadı. Kılıçdaroğlu'nun bayraksız Nevruz'u eleştirmesi akıllara CHP'nin Hakkari'deki bayraksız mitingini getirdi.

Akşam saatlerinde CHP Genel Merkezi'ne asılan dev Türk Bayrağı'nın ardından bugün Kemal Kılıçdaroğlu Twitter'dan İstiklal Marşı'nın ikinci kıtasındaki "Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal" dizelerini yazdı ve Türk bayrağı resmini takipçileriyla paylaştı.

Dün Diyarbakır'daki Nevruz alanında Türk Bayrağı'nın olmamasına tepkiler yağmıştı. MHP Lideri Devlet Bahçeli de dahil bazı partilerin yazılı tepki verirken CHP'nin suskun kalmayı tercih etmesi dikkat çekti.

Ancak Kılıçdaroğlu'nun bu yazdığı bu mesaj akıllara Haziran 2011 seçimleri öncesi CHP'nin Hakkari mitingini getirdi. O dönem yapılan mitingde CHP mitingine çok sayıda BDP'li getirilmiş, mitingde CHP ve BDP bayraklarına rastlanmıştı. Ancak CHP'nin mitinginde bir tane bile Türk bayrağı bulunmamıştı. 

CHP'NİN BAYRAKSIZ HAKKARİ MİTİNGİ

Hatta medyada çıkan haberlerde CHP'nin mitingine katılan bazı kişilerin daha önce çeşitli eylemlere katılan, molotof atan şahısların olduğu tespit edilmişti. CHP mitingine katılan bir kişinin daha önce Öcalan eyleminde Öcalan'ın posterini taşıyan kişi olduğu belirlenmişti.

Başbakan Erdoğan'da AK Parti'nin tüm mitinglerinde Türk Bayrağı'nın olduğunu örnek göstererek CHP'nin Hakkari mitinginde bayrak bulunmamasını yerden yere vurmuştu. Erdoğan CHP'nin BDP'lilerden korktuğu için alana tek Türk Bayrağı sokamadığını iddia etmişti.

Erdoğan 2011'deki Kırıkkale mitinginde Kılıçdaroğlu'nu şu sözlerle eleştirmişti: "Ne dolapların döndüğünü çok iyi görmenizi istiyorum. Biz, mitingimizi yapmak, kardeşlerimizle kucaklaşmak için Hakkari'ye gittik. BDP ve terör örgütü, oradaki vatandaşlarımızı tehdit etti ve mitinge gelmelerini engelledi. Kepenkler yine zorla kapattırıldı ama biz mitingimizi orada katılan kardeşlerimizle yaptık. İki gün sonra, CHP Genel Başkanı oraya miting yapmak için gitti, BDP'lilere konuştu. Bakın bugün gazetelere, terör örgütü mensupları da o mitingin içindeydi. Resimlerle tespit edilmiş... CHP'nin mitinginde bir tane Türk bayrağı yoktu. Bay Kemal, sen bu ülkede neyin mücadelesini veriyorsun yahu? Niye korktun, niye orada bayraklarının arasına Türk bayrağını koyamadın? Çünkü BDP'lilerin eline Türk bayrağını vermek yürek ister, yürek. Bunu yapamadın sen" dedi.

CHP 2011 Haziran seçimlerinde Hakkari'de yüzde 0.93 oy alabildi. Yani yüzde bir bile oy alamadı. Hakkari genelinde CHP'nin aldığı oy sayısı ancak 1065 olabildi.

chp-mitinginde-ocalan.20130322105625.jpg

kemal-kilicdaroglu-turk-bayragi.jpg






ERDOĞAN'DAN TÜRK BAYRAĞI TEPKİSİ

Başbakan Erdoğan Öcalan'ın mektubunu olumlu bulduğunu söyledi ancak alanlarda bayrak olmamasını eleştirdi.

öcalan-mektubu-içerik.jpg

BAHÇELİ MEKTUBA ÖFKE SAÇTI

MHP 'li milletvekilleri tepki olarak Meclis Genel Kurulu'na Türk bayrakları ile geldi. Devlet Bahçeli, "Türk bayrağının olmadığı kutlama kardeşlik, birlik mesajını içermez" diye konuştu. (DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN)

35777.jpg

CHP'DEN TÜRK BAYRAKLI TEPKİ

CHP, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı olmamasına tepkisini, genel merkez binasına astığı dev Türk bayrağıyla gösterdi.

chpden-türk-bayrakli-tepki.jpg