BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,57
ALTIN 2.380,25
HABER /  GÜNCEL

Bu eylemler Erdoğan'ın doğruluyor

DHKP-C'nin taşeron olduğu, saldırıların arkasında Ergenekon'un olabileceği yorumunda bulunan Erdoğan'ı doğrulayan eylemler...

Abone ol

Başbakan Erdoğan; Ankara’daki saldırıları üstlenen DHKP/C’nin taşeron olduğunu, saldırıların arkasında ise Ergenekon’un bulunduğunu ifade etmişti. Geçmişteki birçok saldırı ve kundaklama eylemi Başbakan’ın tespitini doğrular nitelikte...

Yeni Akit gazetesinde yer alan habere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı’na yönelik saldırıların Ergenekon’la bağlantılı olduğunu, saldırıları DHKP/C’nin üstlendiğini, ama arkasında Ergenekon’un bulunabileceğini belirterek, “Aynı benzer olayların geçmişte olduğunu görüyoruz, benzer bir olayı aynen bu süreçte de yaşıyoruz” şeklindeki açıklamaları, geçmişte yaşanan olayları hatırlattı.

Erdoğan’ın işaret ettiği o eylemler!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı’na yönelik saldırıların, Ergenekon’la bağlantılı olduğunu, saldırıları DHKP/C’nin üstlendiğini, ama arkasında Ergenekon’un bulunabileceğini belirterek, “Aynı benzer olayların geçmişte olduğunu görüyoruz, benzer bir olayı aynen bu süreçte de yaşıyoruz” şeklindeki açıklamaları, geçmişte yaşanan olayları hatırlattı.

TARİH 22 OCAK 2008: Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz ve Sevgi Erenerol dahil 13 kişi gözaltına alındı. 22-26 Ocak 2008 tarihleri arasında İstanbul’un çeşitli ilçelerinde 26 araç peşpeşe ateşe verildi.

TARİH 22 ŞUBAT 2008: Emin Gürses ve Ümit Sayın’ın da aralarında olduğu 8 kişi gözaltına alındı, iki hafta içinde 32 araç ve bir market kundaklandı...

TARİH 1 TEMMUZ 2008: Emekli orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Sinan Aygün, gözaltına alındı. Operasyonu takip eden günlerde, İstanbul’da birçok araç ateşe verildi.

TARİH 25 TEMMUZ 2008: Ergenekon soruşturmasının birinci iddianamesi kabul edildi, iddianamenin kabul edilmesinden iki gün sonra Güngören’de iki bombanın peşpeşe patlatılması sonucu 17 masum vatandaş hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

TARİH 26 EKİM 2008: Ergenekon soruşturması kapsamında açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmayı takip eden bir hafta içinde 37 araç molotoflu saldırıya uğradı.

TARİH 7 OCAK 2009: Ergenekon’da en büyük dalgada Kemal Yavuz, Tuncer Kılınç, Yalçın Küçük, İbrahim Şahin ve Kemal Gürüz ile birlikte toplam 40 kişi gözaltına alındı... 10-18 Ocak tarihleri arasında 10 ilçede 38 aracı ateşe verdi.

TARİH 18 MART 2013: ETÖ davasında esas hakkında mütalaa açıklandı, 20 Mart 2013 tarihinde AK Parti Genel Merkezi’ne lav silahıyla saldırıldı, Adalet Bakanlığı ek binasının bahçesine 2 el bombası atıldı…

“ERGENEKON, PKK VE DHKP/C TERÖR ÖRGÜTLERİYLE BAĞLANTILI…”

Ergenekon davasına bakan savcıların 67’si tutuklu 275 sanıkla ilgili hazırladığı esas hakkındaki mütalaası: “Ergenekon örgütünün bazı mensuplarının PKK, DHKP/C (…) gibi terör örgütleri ve çıkar amaçlı suç örgütleri ile irtibatlarının bulunduğu, bu irtibatın örgütün temel belgelerinde açıkça anlatıldığı gibi diğer örgütleri Ergenekon örgütü amaçlarına göre yönlendirme amacını taşıdığı anlaşılmaktadır…”