BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,05
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu, TÜRGEV'e tazminat ödeyecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'TÜRGEV rüşvetin merkezidir' sözü nedeniyle açılan davada TÜRGEV'e 10 bin lira manevi tazminat ödeyecek.

Abone ol

TÜRGEV (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı) adına dava açan vakıf yetkilisi Ali Çevik, Kılıçdaroğlu'nun 100 bin lira tazminata mahkum edilmesini istemişti.

İstanbul 20.Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dün görülen davanın karar duruşmasına vakıf yetkilisi Ali Çevik'in avukatı Selma Yıldız ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik katıldı. Mahkeme, son savunmalarını yapmak üzere taraflara söz verdi. Davacı Ali Çevik'in avukatı, delillerin toplandığını ve davalı Kılıçdaroğlu'nun aleni olarak müvekkili olduğu vakfın kişilik haklarını zedelediğini belirterek davanın kabulüne karar verilmesini istedi.

KILIÇDAROĞLU TAZMİNAT ÖDEYECEK

Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı ise davanın reddini istedi. Duruşmayı karara bağlayan mahkeme, TÜRGEV'in açtığı 100 bin liralık manevi tazminat davasını kısmen kabul ederek davalı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

"İHALE ALMADAN TÜRGEV'E PARA VERİYORLAR"

Ali Çevik'in avukatının geçen yıl mahkemeye sunduğu 9 sayfalık dava dilekçesindeki iddialara göre TÜRGEV'in Kılıçdaroğlu'na daha önce davalar açtığı ve basın tarafından Kılıçdaroğlu'na bu sorunun sorulduğu belirtildi. Dilekçede Kılıçdaroğlu'nun vakıf hakkında, "TÜRGEV rüşvetin merkezidir. Devletten ihale alanlar, ihale almadan önce TÜRGEV'e para veriyorlar. Bunun adı nüfuz ticaretidir. TÜRGEV'in yetkililerinden rica ediyorum, kim size ne kadar bağış yaptı, gelir gider tablolarınız nedir, neden bunları saklıyorsunuz? TÜRGEV istediği kadar dava açabilir. Adımın Kemal olduğunu bildiğim kadar TÜRGEV'in rüşvetin merkezi olduğunu biliyorum, bunu da yargıda ortaya çıkartacağım. Bütün mesele şu; bilançolarını ve kimlerden bağış aldıklarını bir an önce mahkeme dosyasına koysunlar. Görecekler, orada ihale alanların nasıl götürüp oraya rüşvet yatırdıklarını. Rüşvetle beslenen bir yapı var orada..." şeklinde bir açıklama yaptığı belirtildi.

100 BİN LİRA TAZMİNAT İSTEMİŞTİ

Davalının ifade özgürlüğünü, eleştir ve yorum sınırlarını aşarak müvekkil vakfın itibarını, onurunu, şeref ve saygınlığını tahkir niteliğindeki açıklamasının manevi tazminat gerektirdiğini dava dilekçesinde anlatan avukat Selma Yıldız,

"Davalı açıklamalarında müvekkil vakfa açıkça "devletten ihale alanların rüşvet yatırdıkları yer" "rüşvetin merkezi" ve "rüşvetle beslenen bir yapının olduğu vakıf" demektedir yani açıkça "rüşvetçi", "nüfuz ticareti yapan vakıf" demektedir. Ancak bunu gerçekliği ortaya çıkmış olaylara dayanarak değil, kasıtlı olarak tamamen faraziyelerle, eksik ve yanlış bilgilerle kamuoyuna aktarmakta, müvekkil vakfı iktidara saldırmak için kullanmaktadır. Bunu yaparken kamuoyunda müvekkil vakıf üzerinden hükümet, hükümet üzerinden ise müvekkil vakıf hakkında olumsuz bir algı yaratmayı amaçlamaktadır. Davalının açıklama yaptığı 6 Aralık 2014 tarihinden itibaren işletilecek olan yasal faiziyle birlikte 100 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmedilmesine karar verilmesini istiyoruz" dedi.