BIST 9.089
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,67
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu Şero'ya talimat verdi

Kılıçdaroğlu, CHP'nin kadrolu kedisi Şero'ya diğer kedilere seçim gecesi trafoya girmemelerini söylemesini istedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda Uğur Dündar'ın hazırlayıp sunduğu Halk Arenası'na konuk olarak, gençlerin sorularını yanıtladı. 

Seçimlerde bilgisayar sisteminde hile yapılacağına dair kuşkular bulunduğuna yönelik bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, seçimlere çok iyi hazırlandıklarının altını çizerek, şunları söyledi:

"Bilgisayar altyapımız mükemmel. Başında bu işleri bilen, hayatı bu işlerde geçmiş bir arkadaşımız var. Genel merkezde trafoya girme konusunda diğer kedileri uyaracak Şeromuz da var. Şero'ya da talimat verdik. 'Bütün kedilere haber ver, bu seçim sürecinde trafoya girmesinler' dedik. Bütün arkadaşlarımıza 'Islak imzalı tutanakları bize gönderin' dedik. Geçen seçimlerde yüzde 70'ine ulaştık. Bu seçimlerde inşallah tamamına ulaşacağız. Çünkü bütün sandıklarda görevli arkadaşlarımız olacak. Bütün ıslak imzalı tutanaklar elimizde olduktan sonra oynama olup olmadığını çok daha iyi saptayabileceğiz."

YARGININ ÖNÜNE ÇIKARACAĞIZ

 Kılıçdaroğlu, Gezi olaylarında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Medeni Yıldırım, Ethem Sarısülük, Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan ve Hasan Ferit Gedik'in resimlerinin yer aldığı tablonun önünde oturduğu hatırlatılarak, "İktidara geldiğinizde yolsuzlukların, hırsızlıkların ve arkadaki şehitlerin hayatlarını kaybettiği olayların sorumlularını cezalandıracak mısınız?" sorusuna, "Hiç kimsenin endişesi olmasın. Biz hukukun üstünlüğüne inanan bir siyasi partiyiz. İnsan haklarına değer veririz. Kadın erkek eşitliğine inanırız, saygı gösteririz ve o çerçevede çalışırız. Gençlerimizi koruruz, gençlerimizin üzerine titreriz, onların özgürlüklerine ne kadar düşkün olduklarını biliriz. Baskı kuran, elinde sopayla iktidarı temsil eden kişileri hiçbir zaman onaylamadık ve kabul etmedik. Böyle davrananları da hiç endişeniz olmasın yargının önüne çıkaracağız" yanıtını verdi.

CAN DÜNDAR GAZETECİLİK YAPTI

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin fotoğrafları yayımlayan Cumhuriyet gazetesine soruşturma açılmasına ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesinin, böyle bir gerçeği toplumun önüne koyduğu için gerçek bir gazetecilik örneği verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Gazetecilik yapan bu arkadaşlarımıza şükran borçluyuz. Gerçekler çoğu zaman iktidar partilerince rahat kabul edilemez. 'İnsani yardım yapıyoruz' diye yola çıkmışlardı. Bu belgeler ortaya çıkınca Türkmenlere yardım yapıyoruz dediler. Türkmenler, 'Biz silah almadık' deyince, seslerini kestiler işte 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istiyorlar. Ne söylerlerse söylesinler. Kaldı ki Türkmenlere göndereceksen Yayladağı'ndan göndermelisin ama sen başka bir kapıdan gönderiyorsun. Kime gönderiyorsun? IŞİD'e gönderiyorsun. IŞİD insanları katlediyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle dramatik bir olay yaşanmadı. İlk kez yaşanıyor ve ilk kez Türkiye Cumhuriyeti, korsan devlet olarak görülüyor."