BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Saygun ziyareti için ne dedi?

Başbakan Erdoğan'ın Balyoz davası hükümlüsü Ergin Saygun'u ziyareti büyük yankı uyandırdı. Kılıçdaroğlu ise bu ziyareti biraz tereddütlü yorumladı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Başbakan Erdoğan, Saygun'a yaptığı ziyarete Kemal Kılıçdaroğlu'nun ne diyeceği merak konusuydu. Zira Kılıçdaroğlu ziyarete tepki gösterse "kemalist" seçmenini kızdıracak, övse AK Parti'ye yarayacak. Haliyle de o fotoğrafa yaptığı açıklama bu mealde oldu.

erdoğanin-saygun-ziyareti.jpgCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Ergin Saygun ziyaretine, "Olaya Ergenekon davası penceresinden bakacak olursak, bu gecikmiş bir ziyarettir" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan bazı Balyoz davası tutuklu yakınlarının ziyareti eleştirmesine oğul Tolga Saygun, "Bizim aldığımız devlet terbiyesi gereği gelen misafire hoşgeldin demeyi gerektirir" sözleriyle cevap verdi.

erdoğan-silivriye-de-gider-mi-saygun.jpgTürk Tanıtma Vakfı Başkanı ve Türk Çin Dostluk Derneği Başkanı Kemal Baydaş, Beysukent’teki evinde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberinde Çin’e giden gazete temsilcileri, yazarlar ve basın mensuplarını akşam yemeğinde bir araya getirdi. Yemeğe Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng’de katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile birlikte yemeğe katılan Kılıçdaroğlu’na, yapılan sohbette, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Emekli Orgeneral Ergin Saygun’u ameliyat sonrası yaptığı erdoğan-saygunu-ziyaret-etti.jpgziyaretle ilgili görüşleri soruldu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

GERİYE DÖNÜP BAKTIĞIMIZDA ORDADAKİ DRAM UNUTACAĞIMIZ DRAM DEĞİL

“İnsani bir ziyaret. İnsan olarak baktığımızda bunun eleştirilecek bir tablosu yok, bir tarafı yok. Ama eğer olaya Ergenekon davası penceresinden bakacak olursak, bu gecikmiş bir ziyarettir. Yapılan haksızlıklar toplumun her kesiminde ciddi tepkiler uyandırdı. Sayın Başbakanın bu ziyareti elbette ki toplumda bir rahatlama sağlamıştır. Ama bu toplum Kuddisi Okkır olayını unutmamıştır. Onu Ergenekonun kasası olarak lanse ettiler. Hapishanede hayatını yitirdi, kimse ilgilenmedi, ailesi cenazeyi İstanbul’a getirmek için para bile bulamadı. Yapılan haksızlıklar toplumun belleğinde yer ediyor. Sayın Başbakan'ın ziyareti insani açıdan önemli ama geriye dönüp baktığımız zaman ortadaki dram bizim unutacağımız bir dram değil."

OĞUL SAYGUN'DAN ELEŞTİRİLERE CEVAP

Tolga Saygun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın babasını ziyaret etmesi nedeniyle sosyal medyada bazı Balyoz Davası tutuklu yakınlarının tepki göstermesine de yanıt verdi. Başbakan Erdoğan'ın ziyaretinin babasına moral verdiğinin altını çizen Saygun, "Babam buraya yattığında yaşama şansının az olduğunu biliyordu. Bu noktadan sonra kendisi için yapılan her ziyaret babamı gülümsetiyor. Başbakanın ziyareti de elbette babama moral vermiştir. Sonuçta kendileri birlikte mesai harcadılar. Bunun insani boyutunun ön planda tutulması gerektiğini düşünüyorum. Bizim aldığımız devlet terbiyesi gereği gelen misafire hoşgeldin demeyi gerektirir. Bence burada değerlendirilmesi gereken gelenler değil gelmeyenlerdir, kimlerin gelemediğidir. 'Babanızın yaşama şansı çok az' denen bir aileye babalarını ziyarete gelenlere hoşgeldin diyen bir aileye bu kadar tepki verilmesi insafsızlıktır. Biz her fırsatta söylüyoruz, diğer 350 komutanımız, abimiz, amcamız, kardeşimiz için tüm mücadelemiz iki yıldır sürdüğü gibi aralıksız bir şekilde sürecektir" dedi.