BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,77
ALTIN 2.492,69
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dershaneler için karar verildi

Dershanelerin kapanmasıyla ilgili komisyon kararını verdi ve rapor Başbakan Erdoğan'a sunulacak.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, dershanelerin kapanıp kapanmaması ile ilgili komisyonun karara vardığını, raporu Başbakana sunacaklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük Öğretmenevi'nde gazetecilerle sohbet kahvaltısında bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, serbest kıyafetlerle ilgili olarak, 'Özel okullarda kıyafet seçimi Okul Aile Birliklerinin kararlarına bırakıldı. Özel okula giden öğrenci velileri istediklerini seçebilir. Devlet okullarında bu serbest kıyafet olacak denildi. Yeni Milli Eğitim Bakanının bu konuyla ilgili bir değerlendirmesi olacaktır. Özel okullara getirilen bu kriterin devlet okullarına da getirilmesini istiyoruz. Bunu tamamen velilere bırakmanın doğrusu olduğu kanaatindeyim' dedi.

BİR KANAATE VARDIK ANCAK...

Dershanelerin kapatılması ile ilgili soruya da Şahin, kendi başkanlığındaki komisyonun rapor hazırladığını ve raporu ilerleyen günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacaklarını söyledi. Şahin, 'Okullar varken neden dershaneler var? Okullarımızda çocuklarımıza gerekli bilgiyi veremiyoruz da o nedenle mi bunlar var?" sorularını yöneltirken şöyle konuştu:

"Başbakanımızın bundan bir süre önce dershanelerle ilgili bir açıklaması oldu. Ancak, bu konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığımız bir karar olarak bir uygulamaya başlamadı. Bir merkez yürütme kurulu toplantısında Sayın Başbakanımıza 'dershanelerle ilgili ne yapmayı düşünüyoruz?' diye soruldu, Başbakanımız beni görevlendirerek bir çalışma yapılmasını istedi. Bunun üzerine biz genel başkan yardımcısı arkadaşlarımızdan oluşan 7 kişilik komisyon kurduk ve üçüncü toplantımızı yaptık. Türkiye'nin dershane gerçeğinin fotoğrafını çektik, dünyadaki uygulamalara baktık. Bir kanaate vardık. Ancak bunu Başbakanımızla paylaşacağız. Raporu Başbakanımıza takdim edeceğiz ondan sonra karar verilecektir. Sonucu şimdi paylaşamayız.'

BAŞKANLIK SİSTEMİ ANLATILACAK

Başkanlık sisteminin hukukçular tarafından konferanslarla vatandaşlara anlatılacağını belirten Şahin, şunları söyledi: 'Türkiye'nin başkanlık sistemine samimi olarak geçmesini istiyoruz. 2014 yılında yeni cumhurbaşkanımızı halk seçecek. Anayasamıza göre cumhurbaşkanı halk tarafından seçilecek. Siyasi istikrar getiren, ülkedeki işlerin daha da verimli halka sunulmasında yararlı model olarak görüyoruz. Bizim modelimizde başkan ve başkan yardımcısı da olacaktır. Bakanların tamamı parlamento dışından olacaktır. Başkanlık modelinin ne olduğu vatandaşlarımıza anlatıldıkça desteğin arttığını gördük. Tüm vilayetlerimizde tüm hukukçu arkadaşlarımız bir takım konferanslar vererek başkanlık sistemini halka anlatacaklar.'

Şahin, kamuoyunda yapılan araştırmalarla ilgili de, AK Parti'nin oy oranının yüzde 50'nin üzerinde olduğunu ve kamuoyu desteği bakımından bir endişeleri olmadığını sözlerine ekledi.