BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.434,74
HABER /  POLİTİKA

Kılıçdaroğlu mitingte o kelimeyi tam 17 defa söyledi

Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Maltepe'deki 'Adalet Mitingi'nde yaptığı konuşmanın analizini yaptı.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk, bugünkü köşe yazısında Kılıçdaroğlu'nun Maltepe'de yaptığı 3905 kelimelik konuşmanın istatistiğini çıkardı.

Konuşma metninin tamamına bakıldığında FETÖ'den ziyade Erdoğan'ın ve AK Parti'nin hedef alındığını belirten yazar, köşesinde "Adalet temalı mitingin, tüm konsepti, aslında “kontrolü darbe” tezini ispatlamayı amaçlar gibiydi. Darbeyi yapan FETÖ’ye yönelik eleştiri, bunun arasında kayboldu." ifadelerine ver verdi.

Konuşmada kullanılan kelime sayısına yer veren Öztürk, yazısına böyle devam ediyor.

KONUŞMADA FETÖ MÜ ERDOĞAN ELEŞTİRİSİ Mİ ÇOK?

"(...)8 defa “FETÖ” kelimesi kullandı Kılıçdaroğlu. Bunlardan sadece bir tanesinde, ‘FETÖ’ye karşı olduğumuz için yürüdük’ diyerek örgütü kötüledi. Bunun haricinde örgütün adını anarak şiddetle, nefretle, hainlikle suçlayarak güçlü FETÖ vurguları yapmadı.

Erdoğan ve AK Parti iktidarını suçlamak için kullandığı kavramların fazlalığı ise dikkat çekiciydi.

“darbenin siyasi ayağı” 8 defa

‘Sarayın 15 Temmuzu’ 7 defa

‘20 Temmuz darbesi’ 9 defa

‘Saray’ 17 defa

Bu kelimelerden yola çıktığınızda, iktidara yönelik eleştiriler, FETÖ örgütüne yönelik eleştirileriyle kıyaslanmayacak kadar çoktu. Kılıçdaroğlu tüm konuşmasını sanki darbeyi FETÖ değil de AK Parti iktidarı yapmış gibi kurguladı.

İşte bu, “kontrollü darbe” tezinin devamıdır ki, mahkemelerde FETÖ’cü sanık ve avukatların sığındıkları en önemli limandır. CHP bu yönde kendisine gelen eleştirileri ısrarla görmezden geldiği ve tezini sürdürdüğü için de, FETÖ ile aynı kulvara yürüdüğü algısını güçlendiriyor."