BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,74
ALTIN 2.408,04
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu: Menderesin adını ağzına alma

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Ardahan'da vatandaşa hitap etti.

Abone ol

ARDAHAN'da halka hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, Menderes, Erbakan ve Ecevit'i övdü. Başbakan Erdoğan'a 'Sayın Başçalan sen Menderesin adını hiç ağzına alma. Menderes'in çocukları para sayma makinesi mi istiflediler?' dedi. 

Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçim konuşmaları kapsamında gerçekleştirilen Ardahan mitinginde konuştu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından önemli satırbaşları:

"MENDERES'İN ADINI AĞZINA ALMA"

76 milyon yurttaşıma umut, huzur, kardeşlik vaat ediyorum. CHP'ye oy versin vermesin hiç bir ayrım yapmayacağım. Vatandaşlarım oy kullanırken temiz düzgün siyasetten yana oy kullansın. Kendisini kalkmış Menderes'e yakıştırıyor. Sayın Başçalan sen Menderesin adını hiç ağzına alma. Menderes'in çocukları para sayma makinesi mi istiflediler?

Ardahan şanslı, Ardahan'ın sorunlarını dile getiren bir milletvekiliniz var. Meclisin kürsüsüne her türlü sorunu dile getirdi. Eminim 30 Mart'ta Ardahan bir tarih yazacak. Göreceksiniz Ardahan, bir turizm beldesi, bir tarım beldesi haline getirecek. Sosyal yaşamı güçlendirecek. Kent planı büyüyecek.

Ardahan Belediye Başkan Adayı Mete Özdemir,  size hizmet etmek için yola çıktı, sizlerin oylarına talip. Diyor ki Ardahan için 75 proje hazırladım. Ardahan'ın esnafı da üreticisi da kazanacak diyor. Biz ona güveniyoruz sizin de güvenmenizi istiyoruz. Bu kente her açıdan destek vermek gerekiyor. Ardahan'ı ve Ardahanlıları seviyoruz. Sizinle gurur duyuyoruz. Buraya gelirken bir arkadaşımı daha getirdim, Bakırköy Belediye Başkan adayı, Bülent Kerimoğlu. Mete Başkan'la, Bülent Başkan ele ele verecek. göreceksiniz belediye başkanlığı nasıl yapılırmış. Göreceksiniz insan sevgisi nasıl olurmuş. Göreceksiniz kentlerin kardeşliği nasıl olur. 

Geçmişte DYP, ANAP, DP, AKP bu partilere oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum kul hakkı yemeyen bir siyaset istiyorsanız yeriniz belli adresiniz belli yer Cumhuriyet Halk Partisi, halkın partisi. 

"MAL VARLIĞINI AÇIKLAYACAK MISIN?"

Siyasete atıldığım gün mal varlığımı açıkladım. Mal varlığım benim alınterimle kazandığım mal varlığım her kuruşun hesabını veririm. CHP Genel Başkanı oldum mal varlığımı yine açıkladım. Şimdi ben Ardahan'dan Başçalan'a sesleniyorum, sen de kendinin, çocuklarının ve o dört bakanın mal varlığını açıklayacak mısın? Açıklayabilir mi? Haram para açıklanamaz arkadaşlar. Demişler ki 'Çok para haramsız, çok laf yalansız olmaz' çok doğru. Kendi mal varlığını bu yüzden açıklayamıyor. 
 
Son söz birlikten yana olalım beraberlikten yana olalım. Türkiye'deki tüm kadınlara sesleniyorum. İster başınız açık olsun, ister kapalı olsun bütün kadınların, bütün annelerin benim başımın üstünde yeri var.