BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.432,94
HABER /  SEÇİM

Seçimler saat kaçta ve TC'siz kimlikle oy verilebilir mi?

30 Mart seçimlerinde oy vermek için TC numaralı kimlik gerekiyor. TC numarası yoksa seçimlerde oy kullanmak için seçmen kağıdınızı gösterebilirsiniz.

Abone ol

30 Mart 2014 pazar günü yapılacak yerel seçimler, doğu illerinde saat 07.00'de, batı illerinde ise saat 08.00'de başlayacak.

Seçmenin kimlik tespitinde; Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Nüfus cüzdanı, Resmî daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, Pasaport, Evlenme cüzdanı, Askerlik belgesi, Sürücü belgesi, Avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden birinin ibrazı gerekiyor.

Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâgıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şart.

Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde tutuklu ya da taksirli suçlardan hükümlü bulunan seçmenlerden yukarıda sayılan kimlik belgeleri bulunmayanlar için cezaevi idaresince verilmiş belge kimlik belgesi yerine geçecek.

Belediyeler ile köy veya mahalle muhtarlarınca düzenlenip onaylanan kimlik belgeleri seçmenin kimliğinin tespitinde geçerli değil.