BIST 9.559
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.475,36
HABER /  DÜNYA

KILIÇDAROĞLU, KKTC HEYETİYLE GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ve beraberindeki heyetle görüştü. <br/>CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçda...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ve beraberindeki heyetle görüştü.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer ve beraberindeki heyetle görüştü. Kılıçdaroğlu’nun Hasan Bozer ve beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği görüşmeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu da katıldı. Görüşmede Kıbrıs konusu ele alınırken, Bozer, "Açık ve net konuşacak olursak Kıbrıs konusunda biz artık bu görüşmelerin varacağı noktaya varmasını istiyoruz" dedi. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Avrupa Birliği üyesi olduğuna dikkat çeken Bozer, "Bizim halkımızın artık statüsünün ne olacağını bilme hakkı vardır. Ve bu artık son bulmalı ve bunun adı ne olacaksa olsun" şeklinde konuştu. Bozer ayrıca Kıbrıs halkını masada tutmaya çalışmanın da bir politika haline haline gelmeye başladığını anlattı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise, KKTC’nin tanınması noktasında üniversitelerin önemine vurgu yaparak, "Çok sayıda üniversite var. Bunlar biraz daha kurumsal kimlikleri güçlü olan üniteler haline dönüşürse, özellikle bilimsel çalışmalar itibariyle çok daha ses getiren kurumlar haline gelir. Ve bu KKTC’nin saygınlığına büyük ölçüde katkı verir" diye konuştu. Kılıçdaroğlu ayrıca KKTC’nin tanınması noktasında hem Türkiye’den hem de acenteler vasıtasıyla birçok ülkeden turist çekilmesinin de KKTC’nin tanınmasına katkı yapacağını anlattı.
(İHA)