BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu Irak’ta konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki günlük Irak ziyaretinde amaçlarının "Türkiye’nin sıcak yüzünü Irak’a göstermek" olduğunu söyledi...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki günlük Irak ziyaretinde amaçlarının "Türkiye’nin sıcak yüzünü Irak’a göstermek" olduğunu söyledi.
Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin davetlisi olarak bugün başkent Bağdat’a gelen Kılıçdaroğlu, Irak’ın Vilayetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Turhan Müftü ile düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Kılıçdaroğlu, "Ben ve arkadaşlarım Irak’ta olmaktan son derece mutluyuz. Irak, Türkiye için çok önemli bir ülke. Ortadoğu için çok önemli bir ülke. Güçlü bir Irak, gelişmiş bir Irak, müreffeh bir Irak, Ortadoğu’nun güvencesi demektir. Türkiye ile Irak arasında, köklü, tarihi ilişkiler var. Dost ve kardeş Irak halkıyla kucaklaşmak bizim görevimizdir, bunu büyük bir zevkle, onurla yapıyoruz" diye konuştu.
CHP lideri, "Türkiye ile Irak arasında ekonomik, siyasal, kültürel ilişkiler ne kadar çok gelişirse biz o kadar mutlu oluruz, iki ülke de kazanmış olur. Irak’ın konukseverliği için çok teşekkür ediyorum ve bütün Irak halkına selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Türkiye ve Irak’ın öteden beri dost iki ülke olduğunu belirten Kılıçadaroğlu, "İki ülkenin de halkı, akrabalarını kendi bağrında beslemekte ve bulundurmaktadır. Geçmişte olan gelen ortak kültürümüz var, ortak değerlerimiz var. Biz bütün Ortadoğu’nun barış içinde yaşamasını, bütün Ortadoğu’da özgürlük ve barışın olmasını yürekten isteyen bir siyasal partiyiz" dedi.
Kılıçdaroğlu ayrıca, "Partimizin kurucusu, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, "Yurtta barış, dünyada barış" diye bir temennisini dile getirmiştir. Bütün komşularımızla barış içinde yaşamak isteriz, huzur içinde olmak isteriz, bunun için ekonomik, kültürel ilişkilerimiz gelişmeli. Biz Türkiye’nin sıcak yüzünü Irak’a göstermek istiyoruz, bunun için geldik" şeklinde konuştu.