BIST 10.851
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.446,59
HABER /  DÜNYA

KCK ve hasta tutsaklar serbest bırakılmalı

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, barış sürecinin sağlıklı yürümesi için devletten somut adım atılmasını beklediklerini ifade ederek...

Abone ol

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, barış sürecinin sağlıklı yürümesi için devletten somut adım atılmasını beklediklerini ifade ederek, ilk adımda da KCK ve hasta hükümlülerin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.
Batman Demokrasi Platformu cezaevindeki hasta tutuklulara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenledi. Batman Kapalı Cezaevi önünde yapılan basın açıklamasına çok sayıda vatandaşın yanı sıra Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat da katıldı. Grup adına açıklamada bulunan Milletvekili Tuncel, Kürt sorununun çözümü konusunda önemli bir aşamada bulunduklarını, barış sürecinin başarılı olmasının koşulunun güven arttırıcı adımların gelişmesine bağlı olduğunu öne sürdü. İlk adımda da KCK davasından tutuklanan hasta tutukluların serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Tuncel, şöyle devam etti:
"Bir paketten bahsediliyor bu paketin ne olduğu belli değil. Bugüne ortaya çıkan paketler ne yazık ki Türkiye demokrasisine ne katkısı oldu ne de sorunları çözdü. Buradan özellikle bu sürecin başarıya ulaşması Kürt sorununun çözümünde silahların tamamen devreden çıkmasının artık tamamen devletin sorumluluğunda olduğunu ve bu konuda somut adım atmasını ilk adımda da özellikle KCK adı altında yürüttükleri siyasi operasyonda tutsak aldıkları arkadaşlarımızla hasta tutsakları derhal serbest bırakılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu önemli bir konu toplumda güven arttırıcı adımların atılması yönünden de önemli bir adım.Sokakta herkes bize şunu soruyor AKP samimi mi değil mi. Biz bu samimiyete sözle cevap verecek değiliz. Her defasında hükümetin yapacağız, edeceğiz söylemiyle değil pratik adım görmek istiyoruz. İlk pratik uygulaması zindanlardaki arkadaşlarımız serbest bırakılmalı. Kaldı ki nihaiyi çözüm olacaksa Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan olmak üzere bütün siyasi tutukluların özgürlüğüne kavuşması gerekiyor. Öcalan’ın özgür olmadığı bir ortamda onun şahsında Kürt halkı da özgür olmamış olacak."
(İHA)